Сутра обиљежавање дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије

21.04.2023. 09:21
0
ИЗВОР: srna.rs

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево обиљежава сутра дан несталих лица српске националности Сарајева и Сарајевско-романијске регије када је предвиђен одлазак до Великог парка, гдје су 22. априла 1992. убијена осморица заробљених припадника тадашње ЈНА.

Полазак до Великог парка предвиђен је у 10.00 часова испред Цркве Светог Ђорђа у Миљевићима у Источном Сарајеву, гдје ће по повратку из Сарајева, у 11.30 часова, бити служен помен несталим лицима.

Полагање вијенаца испред Спомен-костурнице у Миљевићима је у 12.00 часова, најављено је из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево.

Дан несталих лица српске националности на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије обиљежава се 22. априла, када су убијена осморица припадника некадашње ЈНА, што је био први масовни нестанак Срба у Сарајеву у прошлом рату.

У Великом парку су 22. априла 1992. убијени Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђоковић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

За њихово убиство оптужени су командант Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драган Викић, те Јусуфа Пушина, Нермин Узуновић и Младена Човчић, али их је Суд БиХ крајем прошле године, након суђења, ослободио оптужби, што је изазвало оштре реакције у Републици Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 58m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 40m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 8m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 29m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 38m
    0