Сутра облачно, а температура ваздуха до 26 степени

12.04.2020. 15:23
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује претежно облачно и суво вријеме, уз највишу дневну темературу ваздуха до 26 степени Целзијусових.

Јутарња температура ваздуха од шест до 12, на планинама од два степена, док ће највиша дневна бити од 18 до 23, на сјеверу понегдје до 26, а у планинама од 12 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, претежно јужних смјерова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Пад темературе очекује се у уторак, 14. априла, када ће ујутру бити облачно у свим предјелима, са мало кише.

Током дана преовладаваће облачно уз услове за слабу до умјерену кишу на сјеверу и југу, а у централним крајевима и вишим предјелима могућ је слаб снијег. Крајем дана престанак падавина и разведравање.

Јутарња температура ваздуха од два до седам, локално на југу око 11, на планинама од нула степени, а највиша дневна од 10 до 15, у планинама од шест степени Целзијусових.

Мали раст температуре ваздуха слиједи у сриједу, 15. априла, када ће бити и сунчано вријеме. Највиша дневна температура од 12 до 17, локално и до 20 степени.

Слично се очекује и у четвртак, 16. априла, када ће једино ујутро негдје бити слабог мраза, а крајем дана очекује се пролазно наоблачење са сјеверозапада. Највиша дневна температура од 19 до 24, локално и до 27 степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас на западу и сјеверозападу преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а у осталим крајевима претежно ведро.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница четири степена, Калиновик 16, Соколац и Хан Пијесак 17, Гацко и Мраковица 18, Ливно 19, Сарајево, Билећа, Вишеград и Мркоњић Град 21, Бијељина, Тузла, Рудо, Бугојно, Фоча, Неум и Шипово 22, Рибник и Требиње 23, Добој, Бихаћ и Србац 24, Бањалука и Нови Град 25, Приједор 26, а Мостар 27 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови
Сутра сунчано и топло Сутра сунчано и топло
Сутра претежно сунчано Сутра претежно сунчано
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 31m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 30m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    9h 6m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 27m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 10m
    9