Данас почињу Зимске олимпијске игре у Пекингу

04.02.2022. 11:45
0
ИЗВОР: Катера

Зимске олимпијске игре (ЗОИ) почињу данас у Пекингу, у Кини, а свечано отварање Игара предвиђено је за 13.00 часова по нашем времену.

Републику Српску, град Источно Сарајево и општину Пале на овогодишњим ЗОИ представљаће такмичари у нордијском скијању Сања Кусмук и Страхиња Ерић, актуелни најбољи спортиста нашег града и општине Пале.

Са њима су отпутовали и њихови тренери Младен Плакаловић и Бојан Минић.

Такође, на ЗОИ у Пекинг отпутовао је и наш суграђанин, Паљанин, Огњен Драгољевић, скијашки тренер у алпском скијању, који ће на Играма припремати алпске скијаше Елведину Музаферију, Емира Локмића и Есму Алић.

Слика

Фото: Општина Пале

У националном тиму БиХ је и тренер алпског скијања Јохана Моника Пернила Тиканен, као и сервисер Андреа Перети. 

Испред Олимпијског комитета БиХ у Пекинг су отпутовали и предсједник Маријан Квесић и потпредсједници Миланко Мучибабић и Изет Рађо.

Тродневна штафета бакље Зимских олимпијских игара у Пекингу почела је данас, када је Луо Џихуан, бивши такмичар у брзом клизању, понио пламен у првој етапи.

Бакља иде скраћеном рутом ка мјесту паљења пламена у Пекингу, а биће унесена сутра, 4. фебруара на Национални стадион током церемоније отварања Игара.

Међу првим носиоцима бакље на тродневном путу су и бивша кошаркашка звијезда Јао Минг и кинески војник Куи Фабао, рањен прије двије године у сукобима на граници с Индијом.

Пекинг је први град у свијету који је дочекао олимпијски пламен и за љетно и за зимско издање Олимпијских игара, а у Кину је стигао 20. октобра.

Зимске олимпијске игре ће трајати до 20. фебруара 2022. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Тону градови у Кини Тону градови у Кини
Сарајево, игре са људским ликом и вријеме када су се на ЗОИ продавале “форе” Сарајево, игре са људским ликом и вријеме када су се на ЗОИ продавале “форе”
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 50m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 25m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 12m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 23m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    15h 26m
    2