Danas počinju Zimske olimpijske igre u Pekingu

04.02.2022. 11:45
0
IZVOR: Katera

Zimske olimpijske igre (ZOI) počinju danas u Pekingu, u Kini, a svečano otvaranje Igara predviđeno je za 13.00 časova po našem vremenu.

Republiku Srpsku, grad Istočno Sarajevo i opštinu Pale na ovogodišnjim ZOI predstavljaće takmičari u nordijskom skijanju Sanja Kusmuk i Strahinja Erić, aktuelni najbolji sportista našeg grada i opštine Pale.

Sa njima su otputovali i njihovi treneri Mladen Plakalović i Bojan Minić.

Takođe, na ZOI u Peking otputovao je i naš sugrađanin, Paljanin, Ognjen Dragoljević, skijaški trener u alpskom skijanju, koji će na Igrama pripremati alpske skijaše Elvedinu Muzaferiju, Emira Lokmića i Esmu Alić.

Slika

Foto: Opština Pale

U nacionalnom timu BiH je i trener alpskog skijanja Johana Monika Pernila Tikanen, kao i serviser Andrea Pereti. 

Ispred Olimpijskog komiteta BiH u Peking su otputovali i predsjednik Marijan Kvesić i potpredsjednici Milanko Mučibabić i Izet Rađo.

Trodnevna štafeta baklje Zimskih olimpijskih igara u Pekingu počela je danas, kada je Luo Džihuan, bivši takmičar u brzom klizanju, ponio plamen u prvoj etapi.

Baklja ide skraćenom rutom ka mjestu paljenja plamena u Pekingu, a biće unesena sutra, 4. februara na Nacionalni stadion tokom ceremonije otvaranja Igara.

Među prvim nosiocima baklje na trodnevnom putu su i bivša košarkaška zvijezda Jao Ming i kineski vojnik Kui Fabao, ranjen prije dvije godine u sukobima na granici s Indijom.

Peking je prvi grad u svijetu koji je dočekao olimpijski plamen i za ljetno i za zimsko izdanje Olimpijskih igara, a u Kinu je stigao 20. oktobra.

Zimske olimpijske igre će trajati do 20. februara 2022. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tonu gradovi u Kini Tonu gradovi u Kini
Sarajevo, igre sa ljudskim likom i vrijeme kada su se na ZOI prodavale “fore” Sarajevo, igre sa ljudskim likom i vrijeme kada su se na ZOI prodavale “fore”
Šta smo sve uvezli iz Kine: Za patike i igračke 50 miliona maraka! Šta smo sve uvezli iz Kine: Za patike i igračke 50 miliona maraka!
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    17h 35m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    15h 4m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    9h 18m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    14h 22m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    5h 30m
    0