Сутра састанак о потреби убрзања процеса тражења несталих

08.12.2020. 10:54
0
ИЗВОР: Срна

Скуп о потреби убрзања тражења несталих лица биће одржан сутра у Источном Сарајеву на иницјативу Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сарајевско-романијске регије.

Ова организација позвала је на састанак предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтију, министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Милоша Лучића и предсједника Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорада Којића, замјеника главног тужиоца Миланка Кајганића, те члана Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Николу Перишићу.

- Због веома спорог процеса тражења несталих и чињенице да 28 година трагамо за члановима породица несталих на подручју Сарајева и регије, због неинформисаности и несарадње, због најхуманијег питања које оптерећује друштво у цјелини, а наше организације највише, надам се да ће сви позвани да се одазову на састанак који смо планирали у сједишту Владе Републике Српске у Источној Илиџи - рекао је Срни организатор састанка Горан Тимотија, предсједник ове организације у Трнову.

Према његовим ријечима, програм овог састанка предвиђа да након 16.00 часова, за када је планирана добродошлица и представљање учесника, у 16.15 часова слиједи уводно обраћање представника Организације који ће говорити о проблемима и могућим рјешењима за ефикаснији наставак процеса тражења несталих.

За 16.30 часова предвиђено је обраћање позваних званичника, након чега би требало да услиједи дискусија и доношење закључака.

Тимотија је поручио да је овај састанак све вријеме отворен за медије, а да ће закључци бити представљени новинарима у 18.00 часова.

Осим Тимотије, организатори овог састанка су и његове колеге, представници организација из Источног Сарајева Мирјана Цабо и са Пала Жељка Кошарац.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице” Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 13m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 55m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 28m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 2m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 47m
    3