Сутра у Палама акција добровољног давања крви

07.05.2023. 18:12
0
ИЗВОР: srna.rs

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије организује сутра у Палама акцију давања крви за коју се до сада пријавило 70 давалаца.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије Госпава Пејић изјавила је Срни да постоји потреба за свим крвним групама.

Она је додала да акцију реализују у сарадњи са Активом добровољних давалаца крви предузећа "Електродистрибуција" Источно Сарајево.

- С обзиром да смо већ постали веома `велик и широк апарат`, има нас 5.000, због лакшег рада смо одлучили да путем актива фирми планирамо и радимо неке од акција - рекла је Пејићева.

Она је навела да је ријеч о редовној акцији, која је дошла у правом тренутку, јер већ почињу и годишњи одмори, а потрошња крви је поприлично велика у Болници "Србија", али и у другим здравственим установама гдје се лијече суграђани.

Пејићева је најавила да ће њихова редовна регионална акција бити организована у оквиру "Спасовданских свечаности" 26. маја у новој спортској дворани на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву, која је посвећена Свјетском дану добровољних давалаца крви.

- Дочекаћемо и госте из региона и планирамо око 300 добровољних давалаца крви на годишњем захвалном ручку. Ми на тај начин желимо да захвалимо свим нашим даваоцима који су током године спашавали животе - најавила је Пејићева.

Она је додала да су посебно поносни на чињеницу да имају све више нових чланова, те да је то снага и понос Источног Сарајева.

Акција ће бити реализована сутра у просторијама "Електродистрибуције" на Палама од 9.00 до 15.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама
Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО) Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО)
Дан без аутомобила у Палама Дан без аутомобила у Палама
Најчитаније
 • Посљедњи испраћај Далибора Пљеваљчића
  12h 38m
  0
 • Обавјештење о пријему захтјева категорисаних бораца ВРС на јединствени мјесечни борачки додатак
  14h 27m
  0
 • Александра је побиједила рак са метастазама на седам органа
  19h 9m
  1
 • Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови
  17h 3m
  4
 • Сандри Савић потребни добровољни даваоци крви на ВМА
  8h 59m
  0