Сутра у Палама акција добровољног давања крви

07.05.2023. 18:12
0
ИЗВОР: srna.rs

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије организује сутра у Палама акцију давања крви за коју се до сада пријавило 70 давалаца.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије Госпава Пејић изјавила је Срни да постоји потреба за свим крвним групама.

Она је додала да акцију реализују у сарадњи са Активом добровољних давалаца крви предузећа "Електродистрибуција" Источно Сарајево.

- С обзиром да смо већ постали веома `велик и широк апарат`, има нас 5.000, због лакшег рада смо одлучили да путем актива фирми планирамо и радимо неке од акција - рекла је Пејићева.

Она је навела да је ријеч о редовној акцији, која је дошла у правом тренутку, јер већ почињу и годишњи одмори, а потрошња крви је поприлично велика у Болници "Србија", али и у другим здравственим установама гдје се лијече суграђани.

Пејићева је најавила да ће њихова редовна регионална акција бити организована у оквиру "Спасовданских свечаности" 26. маја у новој спортској дворани на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву, која је посвећена Свјетском дану добровољних давалаца крви.

- Дочекаћемо и госте из региона и планирамо око 300 добровољних давалаца крви на годишњем захвалном ручку. Ми на тај начин желимо да захвалимо свим нашим даваоцима који су током године спашавали животе - најавила је Пејићева.

Она је додала да су посебно поносни на чињеницу да имају све више нових чланова, те да је то снага и понос Источног Сарајева.

Акција ће бити реализована сутра у просторијама "Електродистрибуције" на Палама од 9.00 до 15.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 16m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 30m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 37m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 25m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 7m
    0