Sutra u Palama akcija dobrovoljnog davanja krvi

07.05.2023. 18:12
0
IZVOR: srna.rs

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije organizuje sutra u Palama akciju davanja krvi za koju se do sada prijavilo 70 davalaca.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije Gospava Pejić izjavila je Srni da postoji potreba za svim krvnim grupama.

Ona je dodala da akciju realizuju u saradnji sa Aktivom dobrovoljnih davalaca krvi preduzeća "Elektrodistribucija" Istočno Sarajevo.

- S obzirom da smo već postali veoma `velik i širok aparat`, ima nas 5.000, zbog lakšeg rada smo odlučili da putem aktiva firmi planiramo i radimo neke od akcija - rekla je Pejićeva.

Ona je navela da je riječ o redovnoj akciji, koja je došla u pravom trenutku, jer već počinju i godišnji odmori, a potrošnja krvi je poprilično velika u Bolnici "Srbija", ali i u drugim zdravstvenim ustanovama gdje se liječe sugrađani.

Pejićeva je najavila da će njihova redovna regionalna akcija biti organizovana u okviru "Spasovdanskih svečanosti" 26. maja u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbija u Istočnom Novom Sarajevu, koja je posvećena Svjetskom danu dobrovoljnih davalaca krvi.

- Dočekaćemo i goste iz regiona i planiramo oko 300 dobrovoljnih davalaca krvi na godišnjem zahvalnom ručku. Mi na taj način želimo da zahvalimo svim našim davaocima koji su tokom godine spašavali živote - najavila je Pejićeva.

Ona je dodala da su posebno ponosni na činjenicu da imaju sve više novih članova, te da je to snaga i ponos Istočnog Sarajeva.

Akcija će biti realizovana sutra u prostorijama "Elektrodistribucije" na Palama od 9.00 do 15.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 44m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    8h 42m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    17h 8m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    15h 23m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    17h 2m
    0