Сваког дана овако вози супругу километрима, другог избора немају

03.11.2019. 10:15
0
ИЗВОР: Srpska.info

Стеван Милијашевић (77) сваког дана у инвалидским колицима вози своју седам година старију супругу Анђелку до сеоске амбуланте. Тај призор довео је цијели регион до суза.

Стеван Милијашевић (77) из Гламочана код Српца сваког дана у колицима вози своју супругу Анђелку до сеоске амбуланте која је 2,5 килиметара удаљена од њихове куће. Какве год да су временске прилике, времешни брачни пар овај пут мора да превали како би Анђелка могла да оде на превијање.

То чине када је лиијепо време, у супротном Стеван и Анђелка морају да издвоје 10 марака дневно за долазак медицинске сестре њиховој кући. Протеклих осам мјесеци је Анђелка прикована за кревет, пише rtv.BN.com.

– Супруга дуже времена болује од шећерне болести, а након повреде ноге, све је кренуло на горе. Одстрањени су прсти и дио стопала, али опоравак иде тешко, постала је непокретна и ко зна шта ће даље бити – каже забринути Стеван.

Стеван и Анђелка немају ближе родбине која би им помогла. Стеванова скромна пензија једва покрива лијекове за њега и њу. Немају ни дјеце, а неизмерно су захвални, како кажу, Нени Ждрал из Бардаче која им је поклонила инвалидска колица која су остала од њеног покојног мужа.

– Колица ми дођу као аутомобил. То је велика помоћ и пуно се захваљујем госпођи Нени – каже Стеван, који, каже, ради све да олакша својој жени проблеме. Милостињу, каже, не тражи, али је свака помоћ добродошла.

Коментари 0
Повезане вијести
Несвакидашња пракса угоститеља: Пијане госте вози кућама Несвакидашња пракса угоститеља: Пијане госте вози кућама
Мушкарац провалио у кућу, претукао супружнике и украо 7.000 КМ Мушкарац провалио у кућу, претукао супружнике и украо 7.000 КМ
Супружници након 60 година брака преминули исти дан Супружници након 60 година брака преминули исти дан
Најчитаније
  • Сарајевско-романијски корпус - сами против свих (ФОТО)
    15h 6m
    5
  • Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО)
    3h 3m
    8
  • Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници!
    6h 45m
    6
  • Егзотична пилетина у сосу
    15h 22m
    0
  • Мајдов има специјалну поруку након освајања сребра
    11h 22m
    2