Све смо ближе точковима који се ротирају за 90 степени

03.01.2024. 17:32
0
ИЗВОР: nezavisne.com

CES Лас Вегас је велики сајам технологије који се одржава сваке године у јануару. Своје нове производе на сајму ће представити и „Hyundai“. У питању су иновације „на четири точка“ и технологије које ће бити уобичајене у серијским аутомобилима компаније за неколико година.

Корејци кажу да је већина њих спремна за уградњу у продукцијска возила. До сада је потврђено само постојање e-Cornera, система који, иако смо га видјели у прошлости, сугерише да је „Hyundai“ пронашао начин да га дефинитивно уведе у производно возило.

Овај систем, преноси Б92, омогућава да се сва четири точка ротирају под углом до 90 степени, обезбјеђујући одличну управљивост у било ком смјеру. Проблеми са бочним паркирањем могли би се ријешити ако овај систем постане дио наших живота.

„Hyundai“ је већ експериментисао са овим системом, а сада је очигледно ближи производњи, што је посебно олакшано захваљујући електромоторима.

Осим овог система, најављена је и функционалност повезивања на наизмјеничну струју од 22 киловата, двоструко већи капацитет струје. Захваљујући томе, електрични аутомобили ће преполовити вријеме пуњења на кућним инсталацијама, односно требало би да га смањи на отприлике три и по сата.

На крају, али не и најмање важно, „Hyundai“ жели да покаже свијету своја најновија достигнућа у области мултимедијалног система.

Корејци кажу да су у позицији да понуде провидне екране који се могу ротирати.

Innovative Transparent Display користи холографске оптичке елементе да прикаже обиље информација возачу. Из Јужне Кореје циљају на висок квалитет, на нивоу актуелних ОЛЕД панела.

То је само дио од 17 иновација које је најавио „Hyundai“. За остало, као и потпуни изглед концепта, мораћемо да сачекамо CES у Лас Вегасу, који своја врата отвара 9. јануара.

Коментари 0
Повезане вијести
Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети
У марту 9.023 возила регистрована први пут У марту 9.023 возила регистрована први пут
Која генерација највише „дивља“ по путу? Која генерација највише „дивља“ по путу?
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    38m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 0m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 15m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 8m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 14m
    1