Све спремно за почетак наставе на подручју Сарајевско-романијске регије

31.08.2022. 17:35
0
ИЗВОР: srna.rs

У основним школама на подручју Сарајевско-романијске и горњеподрињске регије све је спремно за почетак наставе у новој школској години за око 8.500 ђака, међу којима је око 960 првачића, изјавила је Срни предсједник Актива директора основних школа двије регије Јелена Чанчар.

Чанчарева је навела да је свих 20 школа спремно, а ријеч је о 18 основних и двије музичке школе.

Она је напоменула да се прати епидемиолошка ситуација и да ће се придржавати постојећих одређених мјера, па је навела препоруке да се часови физичког васпитања, иако су дозвољени у фискултурним салама, изводе на отвореном, да се учионице провјетравају и да се води рачуна о дезинфекцији и хигијени заједничких просторија.

- Иако, су блаже мјере, свакако да ћемо их се придржавати и пратити стање ученика, родитеља, али и наставног особља - додала је Чанчарева.

Предсједник регионалног Актива директора средњих школа Бранка Ковачевић рекла је Срни да је у 10 средњих школа у Сарајевско-романијској регији уписано око 1.000 ученика у први разред у десет струка, различитих смјерова у гимназији и различитих занимања у техничким школама, као и да све оне редовно почињу наставу.

Ковачевићева је додала да су све средње школе реализовале план уписа ученика у први разред.

Током рапуста је, напоменула је, извршено кречење школских просторија, поправка школског инвентара и набавка нових наставних средстава.

У основним и средњим школама у Републици Српској сутра почиње нова школска година.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Основне школе „Петар Петровић Његош“ и „Србија“ побједници МОИ Сарајевско-романијске регије (ФОТО) Основне школе „Петар Петровић Његош“ и „Србија“ побједници МОИ Сарајевско-романијске региј...
Такмичењу младих математичара: Најуспјешнији ученици основних школа „Свети Сава“ и „Петар Петровић Његош“ Такмичењу младих математичара: Најуспјешнији ученици основних школа „Свети Сава“ и „Петар ...
У 2023. години откупљено мање млијека него у претходној У 2023. години откупљено мање млијека него у претходној
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    20h 47m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    21h 5m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    21h 41m
    8
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    18h 36m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    17h 38m
    0