Свима који су празновали 9. јануар одбија се дан од годишњег одмора

28.01.2020. 19:27
0
ИЗВОР: Srna

У Министарству иностраних послова /МИП/ у Савјету министара свим запосленим, који имају пребивалиште у Републици Српској а који нису радили 9. јануара јер на то имају легитимно право, одбили су дан од годишњег одмора, сазнаје Срна.

Запослени у заједничким институцијама БиХ са пребивалиштем у Републици Српској имају право на нерадни дан 9. јануара.

С обзиром на чињеницу да парламент БиХ никада није донио Закон о празницима БиХ, празницима се сматрају они који су утврђени ентитетским законима према мјесту пребивалишта запосленог.

Календар Републичких и вјерских празника, објављен на интернет страници Министарства управе и локалне самоуправе у Републици Српској за ову годину, прописао је 9. јануар - Дан Републике Српске као нерадни дан, тако да је и за све запослене у заједничким институцијама БиХ који имају пребивалиште у Републици Српској тај дан нерадни.

Коментари 0
Повезане вијести
Милица Боровчанин: „Велико задовољство је бити међу награђенима“ Милица Боровчанин: „Велико задовољство је бити међу награђенима“
Поводом рођендана Републике Српске 32 торте са мотивима Поводом рођендана Републике Српске 32 торте са мотивима
Патријарх Порфирије: Српска је израз вијековне тежње српског народа да живи у слободи, правди и миру Патријарх Порфирије: Српска је израз вијековне тежње српског народа да живи у слободи, пра...
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 13m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 46m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 12m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 25m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 54m
    3