Талентована Ана Мариа наш град представља у најбољем свјетлу

19.05.2020. 21:29
0
ИЗВОР: Катера

Ана Мариа Васиљевић рођена је 1.7.2005. године и наша се суграђанка.

Ученица је деветог разреда основне школе, а паралелно са основном похађа и нижу музичку школу, одсјек соло пјевање, код менторице Гордане Манојловић Ковачевић. Такође, Ана Мариа иде и у „Поп Рок школу пјевања Сарајево“, гдје похађа наставу по програму RSL из Лондона.

Ова дјевојчица пјевањем се почела бавити у десетој години, када је дебитивала на Ђурђевданском фестивалу, 2016. године. Од тада Ана Мариа ниже успјехе на фестивалима.

Тако је на фестивалу Чаробна фрула у Загребу, 2016. године, освојила трећу награду, а на фестивалу Мајски цвијет, 2018. године, побјеђује са пјесмом „ Најбоље за нас“, чији текст, музику и аранжман потписује Ђорђе Јованчић. Исте године, на фестивалу „Anges Voice“ у Београду осваја другу награду. На вокалном такмичењу у склопу „Феуда“, такође осваја другу награду.

Награђена је првом наградом на фестивалу „Дјеца су војска најјача“, у Сарајеву 2019. године и другом наградом на првом онлајн фестивалу „Разигране ноте“, Загреб 2020. године.

Поред врло успјешних наступа на фестивалима Ана Мариа је наступала и у два дјечија мјузикла: „Краљ Лав“, који је приказан у Позоришту младих у Сарајеву 2016. године и „Annie“, у Народном позоришту у Сарајеву 2019. године.

Као чланица а капела групе „Поп Рок школе пјевања Сарајево учествовала је у Супер таленту у Загребу 2019. године.

У јануару 2020. године ова талентована дјевојчица, заједно са плесачима Миланом Милинковићем и Анђелом Симић, изабрана је да представља Источно Сарајево на престижном дјечијем такмичењу „Србија у ритму Европе“. Град Источно Сарајево изразио је жељу да на овом такмичењу Ана Мариа представља Србију пјесмом „ Цео свет је мој“, пјесмом којом се Бојана Стаменков такмичила на „Евровизији“ 2015. године.

Нажалост, због новонастале ситуације изазване пандемијом вируса корона ово такмичење, које је требало бити одржано најприје на Палама, а затим у Пекингу, одгођено је. Биће одржано када се за то стекну услови, а такмичење ће преносити Радиоелевизија Републике Српске.

Посљедњих мјесец дана ова талентована дјевојчица учествовала је на неколико онлајн међународних такмичења, гдје је остварила запажене резултате.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

И поред свих успјеха Ана Мариа скромна је дјевојчица и слободно вријеме користи за своје музичко усавршавање. Она планира озбиљно да се бави музиком те планира уписати средњу музичку школу у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 51m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 35m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 20m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 2m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 21m
    0