Talentovana Ana Maria naš grad predstavlja u najboljem svjetlu

19.05.2020. 21:29
0
IZVOR: Katera

Ana Maria Vasiljević rođena je 1.7.2005. godine i naša se sugrađanka.

Učenica je devetog razreda osnovne škole, a paralelno sa osnovnom pohađa i nižu muzičku školu, odsjek solo pjevanje, kod mentorice Gordane Manojlović Kovačević. Takođe, Ana Maria ide i u „Pop Rok školu pjevanja Sarajevo“, gdje pohađa nastavu po programu RSL iz Londona.

Ova djevojčica pjevanjem se počela baviti u desetoj godini, kada je debitivala na Đurđevdanskom festivalu, 2016. godine. Od tada Ana Maria niže uspjehe na festivalima.

Tako je na festivalu Čarobna frula u Zagrebu, 2016. godine, osvojila treću nagradu, a na festivalu Majski cvijet, 2018. godine, pobjeđuje sa pjesmom „ Najbolje za nas“, čiji tekst, muziku i aranžman potpisuje Đorđe Jovančić. Iste godine, na festivalu „Anges Voice“ u Beogradu osvaja drugu nagradu. Na vokalnom takmičenju u sklopu „Feuda“, takođe osvaja drugu nagradu.

Nagrađena je prvom nagradom na festivalu „Djeca su vojska najjača“, u Sarajevu 2019. godine i drugom nagradom na prvom onlajn festivalu „Razigrane note“, Zagreb 2020. godine.

Pored vrlo uspješnih nastupa na festivalima Ana Maria je nastupala i u dva dječija mjuzikla: „Kralj Lav“, koji je prikazan u Pozorištu mladih u Sarajevu 2016. godine i „Annie“, u Narodnom pozorištu u Sarajevu 2019. godine.

Kao članica a kapela grupe „Pop Rok škole pjevanja Sarajevo učestvovala je u Super talentu u Zagrebu 2019. godine.

U januaru 2020. godine ova talentovana djevojčica, zajedno sa plesačima Milanom Milinkovićem i Anđelom Simić, izabrana je da predstavlja Istočno Sarajevo na prestižnom dječijem takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“. Grad Istočno Sarajevo izrazio je želju da na ovom takmičenju Ana Maria predstavlja Srbiju pjesmom „ Ceo svet je moj“, pjesmom kojom se Bojana Stamenkov takmičila na „Evroviziji“ 2015. godine.

Nažalost, zbog novonastale situacije izazvane pandemijom virusa korona ovo takmičenje, koje je trebalo biti održano najprije na Palama, a zatim u Pekingu, odgođeno je. Biće održano kada se za to steknu uslovi, a takmičenje će prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

Posljednjih mjesec dana ova talentovana djevojčica učestvovala je na nekoliko onlajn međunarodnih takmičenja, gdje je ostvarila zapažene rezultate.

  • Slika
  • Slika
  • Slika

I pored svih uspjeha Ana Maria skromna je djevojčica i slobodno vrijeme koristi za svoje muzičko usavršavanje. Ona planira ozbiljno da se bavi muzikom te planira upisati srednju muzičku školu u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 7m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 40m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 14m
    3
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 12m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 20m
    0