Теретана у Пољској постала "Црква здравог тијела"

25.10.2020. 11:58
0

Популарна теретана у Кракову, у Пољској, успјела је да задржи своје клијенте и настави с радом током пандемије вируса корона тако што је промијенила дјелатност из теретане у цркву и продавницу.

У новој регистрацији ове теретане стоји да је у питању продавница у којој клијенти могу да тестирају опрему за вјежбање коју ће плаћати на мјесечном нивоу, а када је у питању религијски аспект ове теретане, у опису стоји да ће понудити "вјерске сусрете" који промовишу здрав начин живота.

Током викенда у Кракову полиција је упала у "Atlantic Sports Klub", теретану гдје је затекла неколико десетина људи који су тренирали и поред мјера које је Влада ове земље прописала због појаве пандемије вируса корона.

Припадници полиције евидентирали су запослене у теретани и клијенте који су тренирали, али нису нашли ништа сумњиво по закону, јер је теретана отворена легално као продавница и црква.

Због дозволе коју је теретана успјела да добије у протеклом периоду, клијенти имају право да бораве и "тестирају справе" у теретани за симболичну мјесечну надокнаду.

-Нисмо љубитељи рупа у закону, али нисмо имали избора. Не знам зашто су ставили рестрикције на теретане и друге фитнес центре, а цркве могу да раде потпуно легално. Ова одлука је противна свакој логици - рекла је Марта Јамроз, власница теретане "Atlantic Sports Klub".

Она је додала, пошто им је онемогућен рад, да су одлучили да пререгиструју своју дјелатност и назову се "Црквом здравог тијела".

-Од данас одржавамо вјерска окупљања у свом клубу која ће водити наш фитнес савјетник - истакла је Јамрозова.

Регистровање дјелатности као цркве у Пољској је изазован подухват. Позната "Црква летећих шпагети чудовишта" није успјела да буде препозната од стране државе, тако да "Atlantic Sports" теретана такође може да има бројне проблеме у одржавању "служби" за своје чланове.

Ипак, полиција је истакла да ће у наредном периоду преиспитати легалност регистрације теретане као продавнице у којој се наплаћује тестирање опреме и тегова.

-Тренутно провјеравамо да ли је дјелатност ове установе потпуно легална. Радимо на овом проблему заједно са колегама из правосуђа, тако да је одлука о затварању теретане још на чекању -  истакли су из краковске полиције.

Коментари 0
Повезане вијести
Држављани Србије, Хрватске и Пољске могу гласати у БиХ
Чувајте здравље и док вјежбате
Најчитаније
 • Пронађена лица која су оштетила путнички аутомобил у Сокоцу
  26.11.2020
  0
 • Мигрант напао дјевојку у сарајевском насељу Добриња
  25.11.2020
  2
 • Прераст - природни феномен у кориту Паљанске Миљацке
  25.11.2020
  0
 • Физички напао суграђанку, те јој оштетио аутомобил
  26.11.2020
  0
 • Како се у Болници "Србија" боре са пошасти 21. вијека? (ВИДЕО)
  26.11.2020
  0