Тешановић се са Фамосом вратио у Прву лигу

29.07.2022. 17:34
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса из Војковића послије једанаест година враћају се у Прву лигу Републике Српске.

Један од оних који је и тада играо у тиму, а и сада је ту, сада већ као искусан везњак, покретачка снага екипе, је и Марко Тешановић. Капитен Моториста се добро сјећа испадања из Прве лиге, а управо је он поготком у посљедњем колу и ставио тачку на учешће. Мало ко је мислио да ће избивање са прволигашких терена потрајати више од деценије, а тренер Владимир Дрињак је полако склапао екипу и на крају вратио тим у прволигашко друштво. 

- Велико је задовољство је након више од деценије враитти се у прволигашко друштво. Био сам дио те екипе која је испала из Прве лиге Републике Српске тада. Сви момци, заједно са стручним штабом, једва чекају почетак сезоне. Одиграли смо четири пријатељске утакмице, можемо бити задовољним оним што смо показали. Имамо још генералку против Униса. Стигло је неколико играча за које мислим да ће бити појачање. Најважније да су се момци врло лако уклопили у свлачионицу. У ову свлачионицу се није тешко уклопити, врло брзо се осјећаш као да си сезонама ту. Ево и ови момци који су стигли кажу да се нигдје прије нису овако уклапали и да им је требало много више времена да се прилагоде. Оно што највише краси Фамос, то сви могу да вам посвједоће како из клуба, тако и они који нас прате, је та атмосфера коју ми имамо унутар екипе, тај тимски дух, јер ми смо и ван терена прави пријатељи. На прсте једне руке могу да пребројим неке свађе, свађице у посљедњих десетак година од како сам ја овдје. Управо ће та атмосфера и тај позитиван дух бити главно оружје што се тиче сезоне, рекао нам је капитен Фамоса, Марко Тешановић.

Фамос је одрадио још једне квалитетне припреме, какве су и обично у тиму из Војковића и физичке припремљености им неће мањкати у новој сезони. 

- Мјесец дана припрема је иза нас. Интезитет рада је био висок, али разлике нема у односу на оно што смо ми радили претходних десетак година. Ми смо и у другој лиги имали висок интезитет тренинга, сјајно смо тренирали. Никада нисмо кубурили са играчким кадром, увијек нас је било 25-30 на тренинзима и то нам се ево исплатило. Добили смо прилику да се представимо у Првој лиги и ја сам убијеђен да ћемо оставити позитиван утисак. 

Ипак, Фамосу је одложено прво коло против Радника, тако да ће премијеру имати тек у другом колу када буду гостовали код Љубића у Прњавору.

- Пореметило нас је мало то одлагање утакмице. Спремали смо се били за ту утакмицу, жељели смо направити и спектакл на домаћем терену да обиљежимо повратак у Прву лигу Републике Српске. Сада нам остаје још изненадна седмица припрема, али то нам на крају и може само још више користити да потпуно спремни дочекамо гостовање у Прњавору. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Добар старт омладинаца Фамоса Добар старт омладинаца Фамоса
Војводић зацртао циљ: Желимо 25 бодова до краја полусезоне Војводић зацртао циљ: Желимо 25 бодова до краја полусезоне
Квалитетна утакмица у Војковићима, Фамос бољи од Љубића Квалитетна утакмица у Војковићима, Фамос бољи од Љубића
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 31m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 26m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 14m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 20m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 48m
    0