Tešanović se sa Famosom vratio u Prvu ligu

29.07.2022. 17:34
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri Famosa iz Vojkovića poslije jedanaest godina vraćaju se u Prvu ligu Republike Srpske.

Jedan od onih koji je i tada igrao u timu, a i sada je tu, sada već kao iskusan veznjak, pokretačka snaga ekipe, je i Marko Tešanović. Kapiten Motorista se dobro sjeća ispadanja iz Prve lige, a upravo je on pogotkom u posljednjem kolu i stavio tačku na učešće. Malo ko je mislio da će izbivanje sa prvoligaških terena potrajati više od decenije, a trener Vladimir Drinjak je polako sklapao ekipu i na kraju vratio tim u prvoligaško društvo. 

- Veliko je zadovoljstvo je nakon više od decenije vraitti se u prvoligaško društvo. Bio sam dio te ekipe koja je ispala iz Prve lige Republike Srpske tada. Svi momci, zajedno sa stručnim štabom, jedva čekaju početak sezone. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice, možemo biti zadovoljnim onim što smo pokazali. Imamo još generalku protiv Unisa. Stiglo je nekoliko igrača za koje mislim da će biti pojačanje. Najvažnije da su se momci vrlo lako uklopili u svlačionicu. U ovu svlačionicu se nije teško uklopiti, vrlo brzo se osjećaš kao da si sezonama tu. Evo i ovi momci koji su stigli kažu da se nigdje prije nisu ovako uklapali i da im je trebalo mnogo više vremena da se prilagode. Ono što najviše krasi Famos, to svi mogu da vam posvjedoće kako iz kluba, tako i oni koji nas prate, je ta atmosfera koju mi imamo unutar ekipe, taj timski duh, jer mi smo i van terena pravi prijatelji. Na prste jedne ruke mogu da prebrojim neke svađe, svađice u posljednjih desetak godina od kako sam ja ovdje. Upravo će ta atmosfera i taj pozitivan duh biti glavno oružje što se tiče sezone, rekao nam je kapiten Famosa, Marko Tešanović.

Famos je odradio još jedne kvalitetne pripreme, kakve su i obično u timu iz Vojkovića i fizičke pripremljenosti im neće manjkati u novoj sezoni. 

- Mjesec dana priprema je iza nas. Intezitet rada je bio visok, ali razlike nema u odnosu na ono što smo mi radili prethodnih desetak godina. Mi smo i u drugoj ligi imali visok intezitet treninga, sjajno smo trenirali. Nikada nismo kuburili sa igračkim kadrom, uvijek nas je bilo 25-30 na treninzima i to nam se evo isplatilo. Dobili smo priliku da se predstavimo u Prvoj ligi i ja sam ubijeđen da ćemo ostaviti pozitivan utisak. 

Ipak, Famosu je odloženo prvo kolo protiv Radnika, tako da će premijeru imati tek u drugom kolu kada budu gostovali kod Ljubića u Prnjavoru.

- Poremetilo nas je malo to odlaganje utakmice. Spremali smo se bili za tu utakmicu, željeli smo napraviti i spektakl na domaćem terenu da obilježimo povratak u Prvu ligu Republike Srpske. Sada nam ostaje još iznenadna sedmica priprema, ali to nam na kraju i može samo još više koristiti da potpuno spremni dočekamo gostovanje u Prnjavoru. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dobar start omladinaca Famosa Dobar start omladinaca Famosa
Vojvodić zacrtao cilj: Želimo 25 bodova do kraja polusezone Vojvodić zacrtao cilj: Želimo 25 bodova do kraja polusezone
Kvalitetna utakmica u Vojkovićima, Famos bolji od Ljubića Kvalitetna utakmica u Vojkovićima, Famos bolji od Ljubića
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    16h 34m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    15h 30m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    15h 34m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    12h 27m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    14h 24m
    0