Тесла тражи дозволу за продају радара

22.08.2020. 10:44
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Амерички произвођач електричних аутомобила затражио је од власти у САД-у дозволу за продају интерактивног уређаја за детектовање покрета на малим удаљеностима, који би побољшао сигурносни систем у возилима.

Тај Теслин сензор би користио четири одашиљача и три пријемника и радио би на радарској технологији. Он није лиценциран пошто користи милиметарске таласе веће снаге него што је прописима дозвољено.

У Тесли сматрају да радарска технологија има предности у односу на друге сензорске системе, попут оних темељних на камерама односно оних уграђених у сједишта.

Радарски системи продиру дубоко у предмете, виде "кроз" меке материјале, препознају величину тијела како би што квалитетније активирали "аир баг" у случају судара, тачније да аутомобил препозна да ли се ради о дјетету или одраслој особи.

Савезна комисија за комуникације (ФЦЦ) одобрила је 2018. године сличан захтјев Googlu, док је Valeo North America већ поднио захтјев за сигурносни уређај који би такође откривао дјецу у аутомобилима.

Коментари 0
Повезане вијести
Теслина фабрика наставља рад сљедеће седмице Теслина фабрика наставља рад сљедеће седмице
Расте број електричних аутомобила у БиХ Расте број електричних аутомобила у БиХ
Један радар код Мркоњић Града зауставио незгоде, други "усликао" 171 км/х Један радар код Мркоњић Града зауставио незгоде, други "усликао" 171 км/х
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 26m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 31m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 40m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 19m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    15h 47m
    0