Током дана топло вријеме, поподне наоблачење

19.02.2022. 09:23
0
ИЗВОР: СРНА

Топло вријеме данас се очекује у Републици Српској и Федерацији БиХ, а у другом дијелу дана доћи ће до наоблачења са кишом, током ноћи и сусњежицом и снијегом у вишим предјелима на западу.

Током дана очекује се топло вријеме уз сунчане периоде и постепено наоблачење које се премјешта од сјевера, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Слаба киша почеће да пада на сјеверу и у Херцеговини касније послије подне, а увече ће падавине јачати на сјеверозападу и уз захлађење, током ноћи постепено ће захватити и централне и источне предјеле.

Уз пад температуре током ноћи у вишим предјелима на западу се очекују сусњежица и снијег, а могуће понегдје и у нижим предјелима.

Дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар, послије подне у скретању на сјевероисточни, а увече на сјеверу пролазно јак ветар.

Дневна температура ваздуха од 11 до 17 степени Целзијуса, у вишим предјелима и на планинама од шест степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у већини крајева преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а у Херцеговини претежно ведро.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Вишеград, Гацко, Рудо и Бјелашница минус два, Билећа минус један, Соколац, Фоча и Груде нула, Добој један, Бијељина и Србац два, Приједор три, Ливно, Мостар и Тузла четири, Бањалука, Требиње и Сански Мост пет, Калиновик, Сребреница и Зеница шест, Рибник и Сарајево седам, Мраковица, Мркоњић Град и Нови Град осам, Бугојно девет, Градачац 10, Неум 11 и Бихаћ 13 степени Целзијуса.

Највише снијега јутрос је било на Чемерну 29 центиметара, на Хан Пијеску 26, у Гацку пет и у Калиновику три центиметра.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 27m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 40m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 11m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 34m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 31m
    0