Тражимо да распуштање скупштине у Теслићу хитно уђе у процедуру НСРС

12.10.2019. 12:22
0
ИЗВОР: Srpska.info

Конференција локалне самоуправе СДС (КОЛОС) даје пуну подршку начелнику општине Милану Миличевићу у борби за поштовање Закона о локалној самоуправи након одржаног референдума за опозив начелника који је спроведен прије чак седам мјесеци, у марту ове године.

– Тражимо да се одмах, без одгађања, на дневни ред НС РС уврсти тачка распуштања Скупштине општине Теслић, односно захтијевамо да предсједник Владе Републике Српске престане обмањивати јавност и Народну Скупштину Републике Српске и да пошаље приједлог распуштања Скупштине општине Теслић у процедуру – наведено је у саопштењу.

Додају да дајеу подршку начелнику општине Рудо, Рату Рајаку у настојању да се у Народној Скупштини Републике Српске што прије донесе одлука о распуштању Скупштине општине Рудо због неуспјелог опозива начелника.

Конференција локалне самоуправе СДС тражи од Владе Републике Српске и Народне Скупштине Републике Српске да се поштује Закон о локалној самоуправи Републике Српске који је усвојен 2016.године.

– Ако се не испоштује Закон о локалној самоуправи предлажемо да се он укине јер се селективно примјењује или да се измјени Глава XИИ овог Закона у којој су дефинисани услови распуштања скупштина општина/градова – наводе они.

Додају да траже и да се у случају неуспјеха опозива начелника/градоначелника врши аутоматско распуштање скупштне општине/града без процедура у Влади Републике Српске и Народној Скупштини Републике Српске.

Конференција локалне самоуправе СДС (КОЛОС) је тијело Српске демократске странке које окупља начелнике, градоначелнике и предсједнике Скупштина градова/општина у којима је СДС на власти.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Најчитаније
 • Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
  15h 50m
  0
 • Осуђен на 12 година за убиство у Сокоцу
  20h 15m
  2
 • Отворен „Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву
  13h 11m
  1
 • Полиција о драми у сарајевској школи: Два ученика избодена, трећи основац ухапшен
  15h 53m
  0
 • Анастасија Ђорђић ученик генерације Средњошколског центра „Источна Илиџа“
  17h 2m
  0