Тражимо да распуштање скупштине у Теслићу хитно уђе у процедуру НСРС

12.10.2019. 12:22
0
ИЗВОР: Srpska.info

Конференција локалне самоуправе СДС (КОЛОС) даје пуну подршку начелнику општине Милану Миличевићу у борби за поштовање Закона о локалној самоуправи након одржаног референдума за опозив начелника који је спроведен прије чак седам мјесеци, у марту ове године.

– Тражимо да се одмах, без одгађања, на дневни ред НС РС уврсти тачка распуштања Скупштине општине Теслић, односно захтијевамо да предсједник Владе Републике Српске престане обмањивати јавност и Народну Скупштину Републике Српске и да пошаље приједлог распуштања Скупштине општине Теслић у процедуру – наведено је у саопштењу.

Додају да дајеу подршку начелнику општине Рудо, Рату Рајаку у настојању да се у Народној Скупштини Републике Српске што прије донесе одлука о распуштању Скупштине општине Рудо због неуспјелог опозива начелника.

Конференција локалне самоуправе СДС тражи од Владе Републике Српске и Народне Скупштине Републике Српске да се поштује Закон о локалној самоуправи Републике Српске који је усвојен 2016.године.

– Ако се не испоштује Закон о локалној самоуправи предлажемо да се он укине јер се селективно примјењује или да се измјени Глава XИИ овог Закона у којој су дефинисани услови распуштања скупштина општина/градова – наводе они.

Додају да траже и да се у случају неуспјеха опозива начелника/градоначелника врши аутоматско распуштање скупштне општине/града без процедура у Влади Републике Српске и Народној Скупштини Републике Српске.

Конференција локалне самоуправе СДС (КОЛОС) је тијело Српске демократске странке које окупља начелнике, градоначелнике и предсједнике Скупштина градова/општина у којима је СДС на власти.

Коментари 0
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 30m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    3h 41m
    3
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    19h 27m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 49m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    20h 3m
    3