Тражимо да распуштање скупштине у Теслићу хитно уђе у процедуру НСРС

12.10.2019. 12:22
0
ИЗВОР: Srpska.info

Конференција локалне самоуправе СДС (КОЛОС) даје пуну подршку начелнику општине Милану Миличевићу у борби за поштовање Закона о локалној самоуправи након одржаног референдума за опозив начелника који је спроведен прије чак седам мјесеци, у марту ове године.

– Тражимо да се одмах, без одгађања, на дневни ред НС РС уврсти тачка распуштања Скупштине општине Теслић, односно захтијевамо да предсједник Владе Републике Српске престане обмањивати јавност и Народну Скупштину Републике Српске и да пошаље приједлог распуштања Скупштине општине Теслић у процедуру – наведено је у саопштењу.

Додају да дајеу подршку начелнику општине Рудо, Рату Рајаку у настојању да се у Народној Скупштини Републике Српске што прије донесе одлука о распуштању Скупштине општине Рудо због неуспјелог опозива начелника.

Конференција локалне самоуправе СДС тражи од Владе Републике Српске и Народне Скупштине Републике Српске да се поштује Закон о локалној самоуправи Републике Српске који је усвојен 2016.године.

– Ако се не испоштује Закон о локалној самоуправи предлажемо да се он укине јер се селективно примјењује или да се измјени Глава XИИ овог Закона у којој су дефинисани услови распуштања скупштина општина/градова – наводе они.

Додају да траже и да се у случају неуспјеха опозива начелника/градоначелника врши аутоматско распуштање скупштне општине/града без процедура у Влади Републике Српске и Народној Скупштини Републике Српске.

Конференција локалне самоуправе СДС (КОЛОС) је тијело Српске демократске странке које окупља начелнике, градоначелнике и предсједнике Скупштина градова/општина у којима је СДС на власти.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО) Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи
Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 19m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 18m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 54m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 15m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 58m
    9