Tражио новац у замјену за "сређивање" затворске казне

18.10.2020. 14:07
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Кeнан Ж. (49) из Вареша ухапшен је у суботу навече, због сумње да је мушкарцу, који је осуђен да иде у затвор због саобраћајне несреће, узимао новац, како би му "средио" да казну, умјесто иза решетака, одлежи у кућном затвору уз кориштење електронске наруквице.

Потврдили су то  извори "Независних" из Федералне управе полиције (ФУП), а чији припадници су у суботу навече ухапсили четрдесетдеветогодишњака на једном паркингу у Брези.

Како су нам потврдили саговорници из ФУП-а, Кенана Ж. терете да се о закон огријешио од почетка 2019. до протекле суботе.

-Осумњичен је да је од осуђеног на казну затвора од једне године, а која му је одређена због саобраћајне несреће са смртном посљедицом, више пута захтијевао те узимао различите новчане износе, односно укупно око 15.000 КМ-, рекли су наши извори из ФУП-а.

Како су додали, Кенана терете да је на тај начин осуђеника доводио у заблуду, обећавајући му, прво у првостепеном поступку, да ће му, пошто има пријатељске и познаничке везе у суду, ублажити затворску казну.

-Када је оптужени осуђен правоснажно на годину дана затвора, Кенан му је, како га сумњичимо, обећавао погодност, односно да ће затворску казну издржавати у кућном затвору, уз кориштење електронске наруквице-, кажу наши извори.

Наши саговорници истичу да је полиција Кенана ухапсила након што је прексиноћ дошло до примопредаје дијела уговореног новца.

-Потом је, на основу наредбе Општинског суда у Високом, претресено возило, као и кућа у Варешу, које користи осумњичени, те је пронађен новац кориштен током овог кривичног дјела, као и оружје, муниција и други предмети који ће бити кориштени као докази-, кажу наши извори.

Ухапшени четрдесетдеветогодишњак је криминалистички обрађен у згради ФУП-а, те је јуче предат Кантоналном тужилаштву ЗДК.

Акција је, како је саопштено из ФУП-а, изведена под надзором Кантоналног тужилаштва ЗДК.

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 20m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 4m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 49m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 31m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 50m
    0