Tražio novac u zamjenu za "sređivanje" zatvorske kazne

18.10.2020. 14:07
0
IZVOR: nezavisne.com

Kenan Ž. (49) iz Vareša uhapšen je u subotu naveče, zbog sumnje da je muškarcu, koji je osuđen da ide u zatvor zbog saobraćajne nesreće, uzimao novac, kako bi mu "sredio" da kaznu, umjesto iza rešetaka, odleži u kućnom zatvoru uz korištenje elektronske narukvice.

Potvrdili su to  izvori "Nezavisnih" iz Federalne uprave policije (FUP), a čiji pripadnici su u subotu naveče uhapsili četrdesetdevetogodišnjaka na jednom parkingu u Brezi.

Kako su nam potvrdili sagovornici iz FUP-a, Kenana Ž. terete da se o zakon ogriješio od početka 2019. do protekle subote.

-Osumnjičen je da je od osuđenog na kaznu zatvora od jedne godine, a koja mu je određena zbog saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom, više puta zahtijevao te uzimao različite novčane iznose, odnosno ukupno oko 15.000 KM-, rekli su naši izvori iz FUP-a.

Kako su dodali, Kenana terete da je na taj način osuđenika dovodio u zabludu, obećavajući mu, prvo u prvostepenom postupku, da će mu, pošto ima prijateljske i poznaničke veze u sudu, ublažiti zatvorsku kaznu.

-Kada je optuženi osuđen pravosnažno na godinu dana zatvora, Kenan mu je, kako ga sumnjičimo, obećavao pogodnost, odnosno da će zatvorsku kaznu izdržavati u kućnom zatvoru, uz korištenje elektronske narukvice-, kažu naši izvori.

Naši sagovornici ističu da je policija Kenana uhapsila nakon što je preksinoć došlo do primopredaje dijela ugovorenog novca.

-Potom je, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Visokom, pretreseno vozilo, kao i kuća u Varešu, koje koristi osumnjičeni, te je pronađen novac korišten tokom ovog krivičnog djela, kao i oružje, municija i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi-, kažu naši izvori.

Uhapšeni četrdesetdevetogodišnjak je kriminalistički obrađen u zgradi FUP-a, te je juče predat Kantonalnom tužilaštvu ZDK.

Akcija je, kako je saopšteno iz FUP-a, izvedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Komentari 0
Povezane vijesti
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet
Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 47m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 46m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 28m
    4
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 59m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 1m
    0