Требиње: Град пун туриста, а трговци незадовољни

18.08.2020. 08:50
0
ИЗВОР: srpskainfo

Требиње је ових дана, као мало који град у региону, пун туриста. Туристички капацитети су попуњени са више од 90 одсто, али због тога нису баш сви у Требињу задовољни.

Захваљујући, између осталог, туристичким ваучерима али и чињеници да је грађанима Српске, због проблема с корона вирусом, отежан одлазак на море, далеко најбројнији су домаћи туристи. И док хотелијери и угоститељи задовољно трљају руке, трговци тврде да су ове године на губитку.

Наиме, због баријера на границама у Требиње не долазе увијек радо виђени гости из Дубровника, Херцег Новог и других градова у Црној Гори и Хрватској. Они већ годинама Херцеговину долазе у куповину. Купују храну, средства за хигијену, чак и одјећу, обућу и мале апарате за домаћинство, јер је све то у Требињу, односно у БиХ, далеко јефтиније него у сусједним земљама.

– Они овдје накупују пуне гепеке робе, а пошто имају право на поврат ПДВ-а то им је довољно да након куповине наспу гориво у аутомобил и почасте се ручком. Нажалост, због ове ситуације с корона вирусом, ове године тих "шопинг туриста" нема, чак ни викендом, па је промет у трговинама знатно опао – каже Недељка Илијић, директорка УГ „Оаза“ из Требиња.

Додаје да се недолазак "шопинг туриста" из Хрватске и Црне Горе највише одразио на рад тржних центара.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе
Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупјела (ФOTO) Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупј...
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 15m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 48m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 25m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 54m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 52m
    0