Требиње најпривлачније туристима, искориштено 3.500 ваучера

07.10.2020. 10:11
0
ИЗВОР: СРНА

Највећи број грађана Републике Српске је током ове туристичке сезоне био заинтересован да туристичке ваучере Владе Српске искористи у Требињу, па је у овом граду до сада искориштено више од 3.500 туристичких ваучера, рекао је директор Туристичке организације Требиња Марко Радић.

Он истиче да је томе допринијела богата туристичка понуда најјужнијег града Српске која је универзална током цијеле године, а у љетној сезони туристима су били доступни многи занимљиви садржаји, као што су туристички комплекс "Град сунца", градски базени и природна купалишта.

- Туристички комплекс `Град сунца` био је најтраженија локација за кориштење туристичких ваучера - навео је Радић.

Извршни директор за туризам и услуге туристичког комплекса "Град сунца" Бојан Вучуревић рекао је да је у хотелу "Панорама" у Требињу који се налази у склопу комплекса "Град сунца", током јула, августа и септембра искориштено око 450 туристичких ваучера.

Он је додао да је током ове туристичке сезоне владала велика заинтересованост домаћих туриста који су своје туристичке ваучере жељели да искористе у комплексу "Град сунца" у Требињу и изразио задовољство посјетом туриста, нарочито током августа.

- Оно што је госте привукло је, прије свега, аква-парк у комплексу `Град сунца`, а затим и дино-парк и етно-село. Због затварања граница, људи су били онемогућени да оду на море, што нам је погодовало, а гости су махом биле породице са дјецом - каже Вучуревић.

Он је напоменуо да је просјек боравка гостију ове године био много дужи него претходних.

У хотелу "Нар" у Требињу, који је један од пријављених за кориштење туристичких ваучера, Срни је речено да је до сада искориштено више од 100 ваучера, те да су смјештајни капацитети хотела у августу и септембру били попуњени у потпуности.

Из овог хотела кажу да су током августа и јула, управо због туристичких ваучера, њихови гости били домаћи туристи, а забиљежили су и посјете великог броја туриста из Србије.

Грађани Републике Српске имају могућност да своје туристичке ваучере употријебе и у требињском хотелу "Централ парк", у коме је до сада искориштено око 150 ваучера.

У овом хотелу је речено да су забиљежили и велики број посјета гостију који су се пријавили путем агенција.

Право пријаве за додјелу туристичког ваучера од 100 КМ има сваки пунољетни грађанин Републике Српске са мјестом пребивалишта на подручју Српске који изврши резервацију у угоститељском објекту за смјештај у минималном трајању од три ноћења.

Туристички ваучери у износу од 100 КМ могу се искористити до 15. новембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе
Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупјела (ФOTO) Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупј...
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    11h 2m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    9h 4m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    23h 3m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 57m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    8h 2m
    0