Требиње у октобру домаћин Балканског првенства у бициклизму

22.08.2019. 18:56
0

Град Требиње ће средином октобра бити домаћин Балканског првенства у бициклизму, које ће окупити око 200 такмичара из више држава овог дијела Европе, договорено је након састанка градоначелника Требиња Мирка Ћурића и предсједника Бициклистичког савеза Републике Српске Владимира Куваље.

Ћурић је истакао да је са Куваљом доворио да трка буде међународног карактера и да Требиње да сву неопходну подршку за њену организацију, којом ће допринијети и промоцији спорта, здравог живота, али и туристичке понуде најјужнијег града Српске. 

"Град стоји на располагању да трка, која ће ове године први пут бити организована у Требињу, постане традиционална спортска манифестација од највишег значаја за наш град", навео је Ћурић. 

Куваља је рекао да ће бити организоване трке у више дисциплина - кадетској, јуниорској и сениорској, а учесници ће доћи из више од 10 земаља Европе, саопштено је из Градске управе. 

Он је навео да већ сада може да најави учеснике из Црне Горе, Македоније, Албаније, Грчке, Кипра, Турске, Молдавије, Румуније, Бугарске, Србије, Републике Српске и БиХ. 

"Трку организује Бициклистички савез Републике Српске, уз подршку града Требиња и Владе Републике Српске", навео је Куваља, који је и директор Балканске бициклистичке федерације.

Коментари 0
Повезане вијести
Требиње добија атрактивну бициклистичку стазу
Кинези заинтересовани за градњу аеродрома код Требиња
Успјешне жене у Требињу
Најчитаније
 • Пронађен кокаин и марихуана код лица у Палама
  16.09.2019
  0
 • Данас смијењена три директора у Шумама Српске
  16.09.2019
  1
 • За сада пет кандидата у трци за директора Агенције за истраге и заштиту
  16.09.2019
  0
 • Мотоциклиста задобио тешке тјелесне повреде у саобраћајној незгоди у Сокоцу
  16.09.2019
  0
 • Док је спавао дјевојка му из аутомобила украла чак 23.000 КМ
  11h 14m
  0