Требиње у октобру домаћин Балканског првенства у бициклизму

22.08.2019. 18:56
0

Град Требиње ће средином октобра бити домаћин Балканског првенства у бициклизму, које ће окупити око 200 такмичара из више држава овог дијела Европе, договорено је након састанка градоначелника Требиња Мирка Ћурића и предсједника Бициклистичког савеза Републике Српске Владимира Куваље.

Ћурић је истакао да је са Куваљом доворио да трка буде међународног карактера и да Требиње да сву неопходну подршку за њену организацију, којом ће допринијети и промоцији спорта, здравог живота, али и туристичке понуде најјужнијег града Српске. 

"Град стоји на располагању да трка, која ће ове године први пут бити организована у Требињу, постане традиционална спортска манифестација од највишег значаја за наш град", навео је Ћурић. 

Куваља је рекао да ће бити организоване трке у више дисциплина - кадетској, јуниорској и сениорској, а учесници ће доћи из више од 10 земаља Европе, саопштено је из Градске управе. 

Он је навео да већ сада може да најави учеснике из Црне Горе, Македоније, Албаније, Грчке, Кипра, Турске, Молдавије, Румуније, Бугарске, Србије, Републике Српске и БиХ. 

"Трку организује Бициклистички савез Републике Српске, уз подршку града Требиња и Владе Републике Српске", навео је Куваља, који је и директор Балканске бициклистичке федерације.

Коментари 0
Повезане вијести
Рандори из Требиња донио 7 медаља
Пријављен напад у основној школи
Кренула литија из села Мркоњићи ка Требињу
Најчитаније
 • Приједлог Соње Караџић-Јовичевић - “Што се не би звало ‘Сарајево Републике Српске'”
  19.02.2020
  2
 • Пуцао на раднике који су дошли да му исјеку струју
  19.02.2020
  2
 • Сокочанин лишен слободе због напада на службено лице
  20.02.2020
  0
 • Ненад Нешић затечен оставком Милана Радовића
  19.02.2020
  2
 • Детаљи несреће у Шековићима: Жену повукла дробилица за дрво
  19.02.2020
  0