Требињски доктор Бабић непрекидно на кисеонику, али и даље помаже пацијентима (ВИДЕО)

29.11.2023. 09:55
0
ИЗВОР: rtrs.tv

Александар Бабић, љекар породичне медицине у требињском Дому здравља, по много чему је једниствен. Од рођења има риједак медицински синдром, због којег су му главни витални органи у другачијем положају него код других људи.

Посљедица су здравствене компликације и честа обољења дисајних органа. Доктор Бабић бори се са цистичном фиброзом плућа, због чега је непрекидно на кисеонику, али и даље ради са пацијентима. Истовремено, тражи пут и за властито изљечење.

Већ двије године доктор Аца своје пацијенте дочекује "повезан" са апаратом за кисеоник, без којег не може дуже од двадесетак минута. Неки се пацијенти, прича доктор, прекрсте, неки заплачу, неки га тапшу по рамену.

Нада за изљечење је одлазак у једну од најбољих клиника за плућне болести у Бечу и то је сада његов главни циљ.

Он жели да ради и буде на располагању пацијентима и колегама из Дома здравља који су одувијек имали разумијевања за његов проблем.

Погледајте цијелу причу о доктору Бабићу.

Видео: RTRS 

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 12m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 56m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 9m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 23m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 15m
    0