Trebinjski doktor Babić neprekidno na kiseoniku, ali i dalje pomaže pacijentima (VIDEO)

29.11.2023. 09:55
0
IZVOR: rtrs.tv

Aleksandar Babić, ljekar porodične medicine u trebinjskom Domu zdravlja, po mnogo čemu je jednistven. Od rođenja ima rijedak medicinski sindrom, zbog kojeg su mu glavni vitalni organi u drugačijem položaju nego kod drugih ljudi.

Posljedica su zdravstvene komplikacije i česta oboljenja disajnih organa. Doktor Babić bori se sa cističnom fibrozom pluća, zbog čega je neprekidno na kiseoniku, ali i dalje radi sa pacijentima. Istovremeno, traži put i za vlastito izlječenje.

Već dvije godine doktor Aca svoje pacijente dočekuje "povezan" sa aparatom za kiseonik, bez kojeg ne može duže od dvadesetak minuta. Neki se pacijenti, priča doktor, prekrste, neki zaplaču, neki ga tapšu po ramenu.

Nada za izlječenje je odlazak u jednu od najboljih klinika za plućne bolesti u Beču i to je sada njegov glavni cilj.

On želi da radi i bude na raspolaganju pacijentima i kolegama iz Doma zdravlja koji su oduvijek imali razumijevanja za njegov problem.

Pogledajte cijelu priču o doktoru Babiću.

Video: RTRS 

Komentari 0
Povezane vijesti
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    54m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 50m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    18h 35m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    15h 34m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    16h 46m
    0