Трикови којима се служе трговци да бисте купили више

24.02.2023. 18:20
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Бити свјестан тактика на које вас супермаркети наводе да потрошите више може помоћи у смањењу шансе да потрошите свој новац наредни пут када будете куповали храну.

Паметан распоред трговина

Супермаркети желе да прошетате цијелим простором, јер је већа вјероватноћа да ћете успут покупити непотребне ствари. Због тога се основни предмети, попут јаја, обично држе на мјестима удаљеним од улаза.

Због тога ћете морате ићи по пролазима како бисте их пронашли. Осим тога, често ћете открити да баш кад се навикнете на распоред, супермаркет поновно све промијени.

Већа колица

Колица у супермаркетима сада су много већа него што су била, а што више простора имате, већа је вјероватноћа да ћете га испунити. Што су већа колица, то је вјероватније да ћете на крају потрошити више, па се умјесто тога покушајте држати обичне корпе.

Скупљи производи у нивоу очију

Положај производа на полицама може имати велики утицај на шансе да ћете их купити. Много је вјероватније да ће ужурбани купци зграбити прве артикле које виде, односно оне који се налазе у нивоу очију, а супермаркети то користе у своју корист.

Играчке на нижим нивоима

Слично томе, играчке у свијетлим паковањима, житарице са шареним маскотама, слаткиши и часописи обично се стављају на ниже полице како би их дјеца лако могла уочити и дохватити.

Угодни мириси

Јесте ли икада ушли у супермаркет и осјетили мирис свјеже печеног хљеба или колачића? Ово је још једна уобичајена тактика коју супермаркети користе како би вас убиједили да потрошите више.

Коментари 0
Повезане вијести
“Случајна” грешка пуни касе трговаца “Случајна” грешка пуни касе трговаца
Познато ко купује Напретков дом на Требевићу (ВИДЕО) Познато ко купује Напретков дом на Требевићу (ВИДЕО)
Монтажне куће иду као алва Монтажне куће иду као алва
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 0m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    6h 11m
    6
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    21h 57m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    20h 19m
    0
  • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
    4h 47m
    0