Трикови којима се служе трговци да бисте купили више

24.02.2023. 18:20
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Бити свјестан тактика на које вас супермаркети наводе да потрошите више може помоћи у смањењу шансе да потрошите свој новац наредни пут када будете куповали храну.

Паметан распоред трговина

Супермаркети желе да прошетате цијелим простором, јер је већа вјероватноћа да ћете успут покупити непотребне ствари. Због тога се основни предмети, попут јаја, обично држе на мјестима удаљеним од улаза.

Због тога ћете морате ићи по пролазима како бисте их пронашли. Осим тога, често ћете открити да баш кад се навикнете на распоред, супермаркет поновно све промијени.

Већа колица

Колица у супермаркетима сада су много већа него што су била, а што више простора имате, већа је вјероватноћа да ћете га испунити. Што су већа колица, то је вјероватније да ћете на крају потрошити више, па се умјесто тога покушајте држати обичне корпе.

Скупљи производи у нивоу очију

Положај производа на полицама може имати велики утицај на шансе да ћете их купити. Много је вјероватније да ће ужурбани купци зграбити прве артикле које виде, односно оне који се налазе у нивоу очију, а супермаркети то користе у своју корист.

Играчке на нижим нивоима

Слично томе, играчке у свијетлим паковањима, житарице са шареним маскотама, слаткиши и часописи обично се стављају на ниже полице како би их дјеца лако могла уочити и дохватити.

Угодни мириси

Јесте ли икада ушли у супермаркет и осјетили мирис свјеже печеног хљеба или колачића? Ово је још једна уобичајена тактика коју супермаркети користе како би вас убиједили да потрошите више.

Коментари 0
Повезане вијести
Познато ко купује Напретков дом на Требевићу (ВИДЕО) Познато ко купује Напретков дом на Требевићу (ВИДЕО)
Монтажне куће иду као алва Монтажне куће иду као алва
Предсједништво БиХ купило три нова аутомобила, укупна вриједност 488.536 КМ Предсједништво БиХ купило три нова аутомобила, укупна вриједност 488.536 КМ
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  8h 22m
  0
 • На Јахорини ухапшен један од највећих бјегунаца у Европи
  4h 29m
  0
 • Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ
  6h 36m
  8
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  8h 27m
  0
 • Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима
  8h 34m
  1