Тривић: Дјеци треба обезбиједити најбоље образовање

18.10.2019. 10:57
1
ИЗВОР: Srpska.info

Дјеци у Републици Српској треба обезбиједити најбоље образовање да би стечено знање могли касније да примијене у пракси, рекла је министарка просвјете и културе РС Наталија Тривић приликом јучерашње посјете основним школама у Источној Илиџи.

Веома је важно, сматра, обезбиједити адекватне услове у школама да би дјеца имала стимулативно окружење за квалитетан рад.

Управо је посјета Основној школи „Јован Дучић” у Касиндолу и Основној школи „Алекса Шантић” у Војковићима била прилика да се и лично увјери у каквим условима раде ученици и наставници ових школа, те да са руководствима школа размотри могућности за унапређење рада у наредном периоду.

– Од изузетне важности је и едукација учитеља и наставника јер они имају кључну улогу у васпитању и образовању дјеце – истакла је министарка.

Она је упознала руководство ових школа са активностима које Министарство просвјете и културе предузима с циљем унапређење предшколског, основног и средњег образовања кроз реформске процесе и позвала их да буду партнери у овом важном послу.

– Заједно треба да радимо на стварању савременог модела школе прилагођеног вјештинама и компетенцијама ученика 21. вијека – рекла је Тривићева.

Директорка Основне школе „Јован Дучић” Милица Вуковић истакла је да ученици ове школе остварују запажене резултате на различитим такмичењима, те да би додатно опремање једне од најстаријих школа у Српској допринијело још успјешнијем раду.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pravda 19.10.2019. 14:51
    Ma marš ti ćeš mi pričati o obrazovanju?! Djecu sam dao u Katolički centar vozim ih u Sarajevo imamo i knjige i besplatno plivanje, besplatno skijanje ... Vi ne date ništa! Logopeda nemate u vrtiću! Fuj!!!!
Повезане вијести
Сутра „Васкршње радости“ у Источној Илиџи Сутра „Васкршње радости“ у Источној Илиџи
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    20h 23m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    2h 24m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    5h 4m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    16h 53m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    1h 57m
    0