Trivić: Djeci treba obezbijediti najbolje obrazovanje

18.10.2019. 10:57
1
IZVOR: Srpska.info

Djeci u Republici Srpskoj treba obezbijediti najbolje obrazovanje da bi stečeno znanje mogli kasnije da primijene u praksi, rekla je ministarka prosvjete i kulture RS Natalija Trivić prilikom jučerašnje posjete osnovnim školama u Istočnoj Ilidži.

Veoma je važno, smatra, obezbijediti adekvatne uslove u školama da bi djeca imala stimulativno okruženje za kvalitetan rad.

Upravo je posjeta Osnovnoj školi „Jovan Dučić” u Kasindolu i Osnovnoj školi „Aleksa Šantić” u Vojkovićima bila prilika da se i lično uvjeri u kakvim uslovima rade učenici i nastavnici ovih škola, te da sa rukovodstvima škola razmotri mogućnosti za unapređenje rada u narednom periodu.

– Od izuzetne važnosti je i edukacija učitelja i nastavnika jer oni imaju ključnu ulogu u vaspitanju i obrazovanju djece – istakla je ministarka.

Ona je upoznala rukovodstvo ovih škola sa aktivnostima koje Ministarstvo prosvjete i kulture preduzima s ciljem unapređenje predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja kroz reformske procese i pozvala ih da budu partneri u ovom važnom poslu.

– Zajedno treba da radimo na stvaranju savremenog modela škole prilagođenog vještinama i kompetencijama učenika 21. vijeka – rekla je Trivićeva.

Direktorka Osnovne škole „Jovan Dučić” Milica Vuković istakla je da učenici ove škole ostvaruju zapažene rezultate na različitim takmičenjima, te da bi dodatno opremanje jedne od najstarijih škola u Srpskoj doprinijelo još uspješnijem radu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pravda 19.10.2019. 14:51
    Ma marš ti ćeš mi pričati o obrazovanju?! Djecu sam dao u Katolički centar vozim ih u Sarajevo imamo i knjige i besplatno plivanje, besplatno skijanje ... Vi ne date ništa! Logopeda nemate u vrtiću! Fuj!!!!
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    20h 23m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 56m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 33m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    6h 2m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    6h 0m
    0