Тривић: Од уторка програм за ученике основних школа

15.03.2020. 17:12
0
ИЗВОР: Srna

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић најавила је да ће од уторка, 17. марта, почети емитовање школског програма за ученике основних школа.

Тривићева је навела да ће програм инструктивне наставе подразумијевати давање основних инструкција и градива које ученици треба да прелазе према наставом плану и програму који је дефинисан у Републичком педагошком заводу.

- Све се спроводи с циљем да би наши ученици могли да савладавају градива из разлога што знамо да је она обустављена у Републици Српској и у основним и средњим школама - рекла је Тривићева на данашњој конференцији за новинаре.

Она је истакла да ће путем јавног сервиса обавијестити тачне термине који предмета ће бити у емитовању, а они који не успију да буду поред малих екрана моћи ће да испрате на званичној веб-страници РТРС-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Стратешки циљ - Укључити дјецу са сметњама у развоју у вртиће Стратешки циљ - Укључити дјецу са сметњама у развоју у вртиће
Тривић: Од септембра умјетничке умјесто музичких школа Тривић: Од септембра умјетничке умјесто музичких школа
Тривић: Ученицима у Српској дозвољене прославе матура и екскурзије Тривић: Ученицима у Српској дозвољене прославе матура и екскурзије
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    23h 21m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    21h 23m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    20h 16m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    19h 24m
    1
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    13h 51m
    1