Тривић: Основаћемо посебно тијело за борбу против корупције

07.08.2022. 12:25
0
ИЗВОР: katera.news

Посланик у Народној скупштини Републике Српске и кандидат за предсједника Српске Јелена Тривић, изнијела је приједлог о оснивању специјалне јединице за борбу против корупције путем једног посебног министарства или посебног тијела чије ће надлежности бити тачно утврђене.

- Када се сви тиме помало баве, онда се у суштини нико тиме не бави – рекла је Тривићева.

Она наводи да ће то министарство, тијело или специјална јединица испунити њено кључно обећање, а то је побједа над корупцијом и додаје да је то кључно како бисмо имали јаку привреду и створили претпоставке за напредак у свим областима друштвеног и економског живота.

- Највећи проблем корупције код нас је тај што она потиче из институција, због чега њу треба прво истјерати из институција. Нама је потребна једна потпуна деполитизација друштва, желим празне ладице, судије и тужиоце који раде и поступају по пријавама, који су ослобођени политичког притиска и који ће само радити по слову закона и ономе што закон налаже – навела је.

Она истиче да као друштво морамо добити то зрно правде и да све оне који су се огријешили о закон, доведемо до те тачке да по закону и одговарају, јер такви примјери ће зауставити све оне који планирају да у будућности крше закон и краду од државе, односно од грађана.

- Нећемо дозволити да сви они који су се огрјешили о народ и закон, а који су обављали важне функције, оду у политички заборав,јер  онај ко је крао од државе мораће да по закону и да одговара, то је Република Српска за коју се ја борим и залажем- закључила је Јелена Тривић.

Коментари 0
Повезане вијести
Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи
Берјан: Понашање савјетника предсједника Српске без осуде кабинета у којем ради Берјан: Понашање савјетника предсједника Српске без осуде кабинета у којем ради
Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 26m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 22m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 26m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 19m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 16m
    0