Тривић: Ученицима у Српској дозвољене прославе матура и екскурзије

25.02.2022. 20:35
0
ИЗВОР: СРНА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је ово министарство, у складу са побољшаном епидемиолошком ситуацијом добило позитиван одговор Института за јавно здравство Републике Српске за провођење екскурзија, школа у природи, излета и прославе матура.

- Највише су обрадовани били наши ученици. Нажалост, они су у претходне двије године, као и цијело друштво погођено пандемијом вируса корона, били ускраћени за све оне ваннаставне активности које су њима причињавале посебну радост - рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Она је рекла да је вирус корона још присутан, али у много мањој мјери него што је то било до сада.

- Радујемо се да се коначно враћамо неком нормалном животу. Надамо се да излазимо коначно из ових тешких пандемијских мјера по питању вируса корона у Републици Српској - рекла је Тривићева.

Министарство просвјете и културе Републике Српске јуче је саопштило да је обавијестило све основне и средње школе у Српској да у наредном периоду могу планирати све активности које се односе на организацију школе у природи, излета, екскурзија и прослава матурских вечери, на основу мишљења Института за јавно здравство Републике Српске.

- Овакво мишљење Института засновано је на тренутно побољшаној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, уз напомену да је приликом организације ових активности потребно примјењивати све препоручене хигијенско-епидемиолошке мјере ради смањивања могућности заражавања ученика и наставног особља приликом њихове реализације - навели су из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Превентивне активности полиције за безбједно одржавање матурских прослава у Источном Сарајеву Превентивне активности полиције за безбједно одржавање матурских прослава у Источном Сарајеву
Стратешки циљ - Укључити дјецу са сметњама у развоју у вртиће Стратешки циљ - Укључити дјецу са сметњама у развоју у вртиће
Тривић: Од септембра умјетничке умјесто музичких школа Тривић: Од септембра умјетничке умјесто музичких школа
Најчитаније
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  12h 9m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  10h 33m
  0
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  2h 40m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  2h 21m
  0
 • Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице
  10h 48m
  0