Трново: Потребна санација магистралног пута како би се пацијентима олакшао одлазак на дијализу

03.12.2021. 13:59
0
ИЗВОР: Катера

Штаб за ванредне ситуације општине Трново разматрао је на данашњој сједници стање послије елементарне непогоде поплава, као и епидемиолошка ситуација на подручју ове општине.

Закључено је да за сада нема потребе за увођењем ванредне ситуације, али да је због обилних падавина неопходно пратити стање на терену.

Такође, закључено је и да је потребна хитна интервенција на магистралном путу М1-111,  постављање нових знакова, како се не би угрозили учесници у саобраћају, али и олакшао одлазак дијализним болесницима у Болницу „Србија“ у Источно Сарајево.

Из ове општине су саопштили да је утврђена штета у вриједности од 1,5 милиона КМ, али да још увијек није познат тачан износ, јер комисије добијају захтјеве за излазак на терен у викенд насеља, код власника који су у периоду поплава били на другим локацијама, па и иностранству.

- Што се тиче епидемиолошке ситуације, она је задовољавајућа, тренутно имамо само једну особу заражену вирусом корона, и до сада је вакцинисано око 65% становништва. Грађани се позивају на вакцинацију трећом бустер дозом вакцине против COVID-19 - поручили су из Општинског штаба.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичен за лажно пријављивање кривичног дјела у Трнову Осумњичен за лажно пријављивање кривичног дјела у Трнову
Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини? Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  22h 46m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  12h 32m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  18h 53m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  20h 36m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  18h 41m
  18