Трново: Потребна санација магистралног пута како би се пацијентима олакшао одлазак на дијализу

03.12.2021. 13:59
0
ИЗВОР: Катера

Штаб за ванредне ситуације општине Трново разматрао је на данашњој сједници стање послије елементарне непогоде поплава, као и епидемиолошка ситуација на подручју ове општине.

Закључено је да за сада нема потребе за увођењем ванредне ситуације, али да је због обилних падавина неопходно пратити стање на терену.

Такође, закључено је и да је потребна хитна интервенција на магистралном путу М1-111,  постављање нових знакова, како се не би угрозили учесници у саобраћају, али и олакшао одлазак дијализним болесницима у Болницу „Србија“ у Источно Сарајево.

Из ове општине су саопштили да је утврђена штета у вриједности од 1,5 милиона КМ, али да још увијек није познат тачан износ, јер комисије добијају захтјеве за излазак на терен у викенд насеља, код власника који су у периоду поплава били на другим локацијама, па и иностранству.

- Што се тиче епидемиолошке ситуације, она је задовољавајућа, тренутно имамо само једну особу заражену вирусом корона, и до сада је вакцинисано око 65% становништва. Грађани се позивају на вакцинацију трећом бустер дозом вакцине против COVID-19 - поручили су из Општинског штаба.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    20h 24m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    11h 5m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    20h 24m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    16h 38m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    7h 17m
    0