Trnovo: Potrebna sanacija magistralnog puta kako bi se pacijentima olakšao odlazak na dijalizu

03.12.2021. 13:59
0
IZVOR: Katera

Štab za vanredne situacije opštine Trnovo razmatrao je na današnjoj sjednici stanje poslije elementarne nepogode poplava, kao i epidemiološka situacija na području ove opštine.

Zaključeno je da za sada nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije, ali da je zbog obilnih padavina neophodno pratiti stanje na terenu.

Takođe, zaključeno je i da je potrebna hitna intervencija na magistralnom putu M1-111,  postavljanje novih znakova, kako se ne bi ugrozili učesnici u saobraćaju, ali i olakšao odlazak dijaliznim bolesnicima u Bolnicu „Srbija“ u Istočno Sarajevo.

Iz ove opštine su saopštili da je utvrđena šteta u vrijednosti od 1,5 miliona KM, ali da još uvijek nije poznat tačan iznos, jer komisije dobijaju zahtjeve za izlazak na teren u vikend naselja, kod vlasnika koji su u periodu poplava bili na drugim lokacijama, pa i inostranstvu.

- Što se tiče epidemiološke situacije, ona je zadovoljavajuća, trenutno imamo samo jednu osobu zaraženu virusom korona, i do sada je vakcinisano oko 65% stanovništva. Građani se pozivaju na vakcinaciju trećom buster dozom vakcine protiv COVID-19 - poručili su iz Opštinskog štaba.

Komentari 0
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Krađa u Trnovu Krađa u Trnovu
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    13h 34m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    13h 16m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    14h 10m
    7
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    11h 5m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    10h 7m
    0