Трудница у Нишу преминула након порода док је била на респиратору

28.07.2020. 12:41
0
ИЗВОР: telegraf.rs

Трудница (34) из Врања која је била на респиратору у КЦ Ниш, синоћ је родила мушко дијете, али је убрзо након порођаја преминула.

- У последњих 24 сата дошло до прогресивног погоршања здравственог стања труднице. На контролном ултразвуку утврђено је да је плод виталан, па је мултидисциплинарни тим лекара састављен од гинеколога, анестезиолога и педијатра због претећег смртног исхода мајке, обавио порођај царским резом. Интервенција је захтевала надљудске напоре лекара, у више наврата рађена је реанимација и дете је рођено живо. Беба која је рођена у 26. гестацијској недељи налази се на одељењу Неонатологије Клиничког центра у Нишу - саопштио је Радмило Јанковић, начелник Клинике за анестезију и интензивну терапију КЦ Ниш.

Он је изразио жаљење што је мајка преминула.

- Након порођаја дошло је до новог срчаног застоја и упркос нашим напорима породиља је преминула - рекао је Јанковић.

Трудница је у нишку болницу са симптомима заразе корона вирусом стигла 3. јула, а од 18. јула налазила се на респиратору.

Анђелка Славковић, директор Клинике за дечју хирургију и ортопедију казала је да је беба тренутно у стабилном стању.

- Она је порођена синоћ око 20 сати царским резом, родила је дете тешко 900 грама. Нажалост, мајка је преминула, а беба је преживела. Дете је на механичкој вентилацији и тренутно није животно угрожено - саопштила је Славковић.

Ово је друга трудница која је преминула од посљедица заразе корона вирусом у нишкој болници. А.П. из Орљана која је такође била на респиратору подлегла је зарази 21. јула дан након што је родила мушко дијете које је такође преминуло.

Коментари 0
Повезане вијести
Трудница теже повријеђена након напада пса луталице Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
Труднице из Гацка могу рефундирати трошкове за пренатални тест Труднице из Гацка могу рефундирати трошкове за пренатални тест
Фонд ће коначно рефундирати пренатални тест трудницама у Српској? Фонд ће коначно рефундирати пренатални тест трудницама у Српској?
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 3m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 31m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 4m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 56m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 4m
    0