Тужилаштво тражи допуну обдукције нападача на Крунића

08.08.2019. 09:44
0
ИЗВОР: Срна

У оквиру истраге убиства власника агенције “Сектор секјурити” Славише Крунића из Бањалуке и његовог пратиоца Жарка Павловића из Пала, Републичко тужилаштво је наредило допуну обдукционог налаза убијеног нападача Жељка Ковачевића како би се утврдило са које даљине је он усмрћен и којим оружјем, сазнаје “Глас Српске”.

Према нашим сазнањима, то ће бити урађено највероватније на основу медицинских налаза. Извор “Гласа Српске” је појаснио да ће у наредном периоду бити урађено и вјештачење пушака које су користили нападачи, али и пиштоља “глок” који је, користио неко из обезбјеђења убијеног Крунића.

- Циљ тога је да се утврди да ли је Ковачевић убијен хицем из пушке или пиштоља и како је страдао - казао је наш извор.

Овај извор је додао да тужилаштво намјерава да у овом случају саслуша још неке свједоке, као и да нареди да се уради ДНК анализа биолошких трагова прикупљених током истраге.

Управо због ових истражних радњи Тужилаштво је јуче упутило приједлог да бившем раднику “Сектор секјурити” осумњиченом Родољубу Гајићу буде продужен притвор. Њега тужилаштво терети да је убијеном нападачу Жељку Ковачевићу одавао информације о кретању и навикама свог газде.

Крунић и његов пратилац Павловић убијени су у сачекуши 22. априла увече у близини имања бањалучког бизнисмена у Гламочанима код Лакташа. Нападачи су чекали скривени у жбуњу поред пута, а када је наишла “тојота” у којој су били Крунић, Павловић и возач Горан Илић осули су рафалну паљбу из аутоматских пушака. Том приликом у размјени ватре усмрћен је осуђивани криминалац Жељко Ковачевић. Због овог злочина, осим Гајића иза решетака се налазе Емилио Балдо (55) и Бенеди Ђукановић (42) кога терете да је заједно са Ковачевићем починио злочин. Балди се на терет ставља да је био осматрач и дојављивач током извршења злочина односно да је нападачима дојавио када је Крунић кренуо према сачекуши.

Гајић је био Крунићев човјек од повјерења, а према непотврђеним информацијама, наводно га је издао јер је Ковачевићу дуговао новац. Истрагом је утврђено да је он имао улогу “типера” и да је одавао детаље о Крунићевом обезбјеђењу, за које је знало само неколико људи. Он је то током испитивања у тужилаштву на неки начин признао, али је истакао да не познаје Ђукановића и Балду и да са њима никада није био у контакту. Тужилаштво како сазнајемо још није испитало да ли он заиста њих не познаје или његове тврдње нису тачне. Убијени Крунић био је власник компанија “Сектор секјурити”, “Житопека”, “Житопродукт”, “Сектор АДС” и “Сектор ЗОС” које имају око 1.800 запослених.

Притвор

 

Републичко тужилаштво предложило је да се бившем раднику “Сектор секјурити” Родољубу Гајићу, буде продужен притвор за још три мјесеца. То је затражено због бојазни да би на слободи могао да утиче на свједоке и доказе и тежине дјела, али и бојазни од ремећења реда и мира. Приједлог је упућен Окружном суду у Бањалуци који ће га заједно са изјашњењем одбране упутити Врховном суду РС да донесе одлуку. Гајићев бранилац Маринко Бркић противио се продужењу притвора.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 33m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 47m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 37m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 2m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    12h 35m
    0