У Источном Сарајеву право гласа има 57 хиљада грађана

12.11.2020. 10:55
0
ИЗВОР: citajfilter.com

Град Источно Сарајево

На локалним изборима који се одржавају у недјељу 15. новембра грађани Источног Сарајева бираће и градоначелника. Ово је први пут да се градоначелник бира директно од стране грађана.

Право гласа у Источном Сарајево има 57 027 грађана.
За повјерење бирача бориће се чак 12 кандидата. То су, редосљедом којим су на гласачким листићима, Мухамед Витешкић, Ненад Kовачевић, Ненад Томић, Сакиб Сарајкић, Жељко Трогрлић, Станка Милинковић, Вида Гавриловић, Љубиша Ћосић, Предраг Мочевић, Санела Јашарспахић, Мирослав Лучић и Никола Лазаревић.
Од самог почетка се издвају двојица кандидата којима се дају највеће шансе за освајање мандата. Љубиша Ћосић кандидат је СНСД-а, Мирослав Лучић СДС-а.

Пале

Пале су, од шест градских општина, општина са највећим бројем бирача. На бирачком списку у налази 19 996 бирача који ће моћи да гласају на 38 редовних бирачких мјеста.

Формиран је један тим за гласање у одсуству, три мобилна тима, један ковит тим, као и један резервни ковид тим у случају већег броја обољелих који желе гласати.

За изборе је пријављено 26 политичких субјеката. Грађани могу гласати за три кандидата за начелника општине – Марко Ђого је независни кандидат, Ненад Вуковић је кандидат ПДП-а а Бошко Југовић СНСД-а.

Источна Илиџа

Право гласа у Источној Илиџи на овим локалним изборима има 13 500 бирача. Осим редовних бирачких мјеста, формиран је један тим за гласање у одсуству и један ковид тим за гласање обољелих од вируса корона.
На локалним изборима у Источној Илиџи учествује 31 политички субјекат, а кандидати за начелника општине су Небојиша Шешлија из коалиције “Изградимо заједно Источну Илиџу” коју предводи СНСД и Маринко Божовић из коалције коју предводи СДС.

Источно Ново Сарајево

Након Пала и Источне Илиџе, по броју грађана који имају право гласа на изборима, слиједи Источно Ново Сарајево. Право гласа на подручју ове општине има 10 800 бирача.
Гласање ће бити организовано на 14 редовних бирачких мјеста, формирана су и четири мобилна тима и један ковид тим за гласање обољелих од вируса корона.
На локалним изборима у Источном Новом Сарајеву учествује 30 политичких субјеката. Kандидати за начелника су Јован Kатић из коалиције коју предводи СНСД и Драган Влачић из коалиције коју предводи СДС.

Соколац

У бирачки списак Изборне јединице Соколац уписано је 10 399 бирача који могу гласати на 22 редовна бирачка мјеста и на два бирачка мјеста за гласање у одсуству.
Једина измјена која се односи на бирачка мјеста , у односу на досадашње изборе, је бирачко мјесто “Радио-Романија”. Из породичне куће Kопривица премјештено је у стару зграду МУП-а у истој улици – Цара Лазара. За ове локалне изборе формиран је и посебан мобилни тим који ће омогућити да гласају лица у изолацији и хоспитализацији позитивна на вирус корона.

На изборима у општини Соколац учествују 32 политичка субјекта и три кандидата за начелника општине – Бојан Kопривица из СНСД-а, Милован Бјелица из СДС-а и Зоран Чоловић из ДНС-а.

Трново

На бирачком списку на подручју општине Трново има 1 232 бирача. Бирачи ће моћи гласати на четири редовна бирачка мјеста, а формирани су и по један мобилни и ковид тим.
На овим локалним изборима у Трнову учествује 10 политичких партија, а кандидати за начелника су Драгомир Гаговић из СНСД-а и Милена Витковић из СДС-а.

Источни Стари Град

Тренутно се на бирачком списку налази 1 100 лица са правом гласа.
На локалним изборима у Источном Старом граду су два кандидата за начелника. Младен Малетић је кандидат СНСД-а, Бојо Гашановић СДС-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    12h 36m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 32m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    11h 36m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    8h 29m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    10h 26m
    0