У априлу добри резултату рада у свим областима

30.05.2023. 08:12
0
ИЗВОР: srna.rs

Стање безбједности на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у априлу је било задовољавајуће - нису евидентирана тежа кривична дјела која би узнемирила јавност, није било разбојништава, крађе аутомобила, нити нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, изјавио је начелник ове управе Бранимир Шеховац.

Он је навео да је расвијетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу износила око 68 одсто, док је укупна расвијетљеност кривичних дјела 90 одсто.

У априлу су регистрована 54 кривична дјела, те поднесено 45 извјештаја надлежном тужилаштву против 46 лица, од којих су 12 повратници и један малољетник као извршилац кривичног дјела, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Из области општег криминалитета регистровано је 36 кривичних дјела, најчешће против имовине.

Из полиције додају да је у априлу обрађен 41 предмет у вези са злоупотребом дроге.

Евидентирано је пет кривичних дјела из области привредног криминалитета и поднесена су четири извјештаја против исто толико лица.

- Материјална штета причињена извршењем ових кривичних дјела износи 53.465 КМ, колико износи и стечена противправна имовинска корист - наводи се у саопштењу.

У априлу је забиљежено 35 нарушавања јавног реда и мира, поднесено седам захтјева за покретње прекршајног поступка, те издата 34 прекршајна налога против 44 лица.

У структури прекршаја најчешћи су туча и физички напад, у осам случајева.

Догодило се 49 саобраћајних незгода међу којима једна са погинулим лицем, четири са теже повријеђеним лицима, девет са лакше повријеђеним и 35 са материјаном штетом.

Из саобраћаја је у априлу искључен 171 возач, од којих највише због вожње под дејством алкохола - њих 28.

Руководство Полицијске управе Источно Сарајево одржало је јуче редовну конференцију за новинаре на којој су презентовани резултати рада за април.

Из ове управе поручују да настављају превентивне и репресивне активности у свим сегментима рада с циљем подизања безбједности на виши ниво.

Коментари 0
Повезане вијести
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Опљачкан стан у Источној Илиџи Опљачкан стан у Источној Илиџи
Пале: У саобраћајној незгоди тешко повријеђен пјешак Пале: У саобраћајној незгоди тешко повријеђен пјешак
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 33m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 6m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    16h 47m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    21h 58m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    23h 42m
    13