U aprilu dobri rezultatu rada u svim oblastima

30.05.2023. 08:12
0
IZVOR: srna.rs

Stanje bezbjednosti na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u aprilu je bilo zadovoljavajuće - nisu evidentirana teža krivična djela koja bi uznemirila javnost, nije bilo razbojništava, krađe automobila, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, izjavio je načelnik ove uprave Branimir Šehovac.

On je naveo da je rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosila oko 68 odsto, dok je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 90 odsto.

U aprilu su registrovana 54 krivična djela, te podneseno 45 izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv 46 lica, od kojih su 12 povratnici i jedan maloljetnik kao izvršilac krivičnog djela, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Iz oblasti opšteg kriminaliteta registrovano je 36 krivičnih djela, najčešće protiv imovine.

Iz policije dodaju da je u aprilu obrađen 41 predmet u vezi sa zloupotrebom droge.

Evidentirano je pet krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i podnesena su četiri izvještaja protiv isto toliko lica.

- Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi 53.465 KM, koliko iznosi i stečena protivpravna imovinska korist - navodi se u saopštenju.

U aprilu je zabilježeno 35 narušavanja javnog reda i mira, podneseno sedam zahtjeva za pokretnje prekršajnog postupka, te izdata 34 prekršajna naloga protiv 44 lica.

U strukturi prekršaja najčešći su tuča i fizički napad, u osam slučajeva.

Dogodilo se 49 saobraćajnih nezgoda među kojima jedna sa poginulim licem, četiri sa teže povrijeđenim licima, devet sa lakše povrijeđenim i 35 sa materijanom štetom.

Iz saobraćaja je u aprilu isključen 171 vozač, od kojih najviše zbog vožnje pod dejstvom alkohola - njih 28.

Rukovodstvo Policijske uprave Istočno Sarajevo održalo je juče redovnu konferenciju za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za april.

Iz ove uprave poručuju da nastavljaju preventivne i represivne aktivnosti u svim segmentima rada s ciljem podizanja bezbjednosti na viši nivo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Opljačkan stan u Istočnoj Ilidži Opljačkan stan u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    4h 47m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    17h 44m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    1h 58m
    1
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    16h 6m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    18h 20m
    3