У БиХ данас стиже први контингент вакцина из Европске уније

04.05.2021. 09:39
0
ИЗВОР: Глас Српске

На Међународни аеродром Сарајево данас би, према најавама, требао стићи први контингент вакцина против вируса корона из механизма „ EU4Health “, чији је оснивач Европска унија.

Данас ће у склопу посјете државама западног Балкана БиХ посјетити и европски комесар за проширење Оливер Вархељи који је нагласио како донацијама вакцина ЕУ шаље поруку подршке свим државама западног Балкана, преноси портал "Кликс".

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија, Вархељи и савезни министар за европске и међународне послове Аустрије Александер Шаленберг данас ће на Међународном аеродрому Сарајево извршити примопредају првог контингента вакцина против коронавируса из ЕУ.

Како је раније саопштено у Бечу, БиХ би путем овог европског механизма у првом контингенту набавке требала добити 10.530 „Фајзерових“ вакцина.

Министар цивилних послова БиХ Анкица Гудељевић изјавила је раније из механизма „EU4Health“, а посредством Владе Аустрије, БиХ очекује 99.105 доза до краја другог квартала и 114.717 до краја трећег квартала ове године, односно укупно 213.822 дозе вакцина. Посредством истог механизма очекује се и 380.000 доза из Републике Пољске.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 4m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 3m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 16m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 45m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 18m
    0