У Бијељину стигли учесници "Крсног хода за Републику Српску"

27.09.2022. 21:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Пред Саборни храм у Бијељини данас су стигли учесници "Крсног хода за Републику Српску" који су пет дана пјешачили од Београда носећи крст и иконе и поруку братске љубави.

Организатор "Крсног хода за Републику Српску" Радојко Љубичић рекао је новинарима да је њихов циљ да се духовно повезује српски народ, да се повежу Србија и Република Српска.

- Традиција ходочашћа са поруком љубави и мира траје 14 година, најстарији учесник Никола Кргушић има 85 година, али долазе и млади који држе до наше православне вере, а путем нас види велики број људи како носимо крст и вероватно се сви мало прену и сете колико је важно чувати своју веру - рекао је Љубичић.

Он је додао да се за тих 14 година доста тога промијенило, да се духовно мијења атмосфера и да се зближавају Српска и Србија, наводећи као примјер увођење заједничког празника Дана српског јединства.

Најстарији ходочасник Кргушић поручио је сународницима да човјек све може да уради ако има вољу, док је учесник крсног хода Коста Стјепановић навео да је њихов циљ омасовљење и укључивање младих уову традицију.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађено угљенисано тијело, трагови указују на насилну смрт Пронађено угљенисано тијело, трагови указују на насилну смрт
Смијењем директор “Орла”, Влада поставила новог Смијењем директор “Орла”, Влада поставила новог
Брза цеста Бијељина-Соколац - пројекат од стратешког интереса Брза цеста Бијељина-Соколац - пројекат од стратешког интереса
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  2h 0m
  0
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  2h 5m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  18h 58m
  6
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  18h 10m
  0
 • „Раде, сине, немој мајке заборавит...'“
  22h 52m
  1