У Бијељину стигли учесници "Крсног хода за Републику Српску"

27.09.2022. 21:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Пред Саборни храм у Бијељини данас су стигли учесници "Крсног хода за Републику Српску" који су пет дана пјешачили од Београда носећи крст и иконе и поруку братске љубави.

Организатор "Крсног хода за Републику Српску" Радојко Љубичић рекао је новинарима да је њихов циљ да се духовно повезује српски народ, да се повежу Србија и Република Српска.

- Традиција ходочашћа са поруком љубави и мира траје 14 година, најстарији учесник Никола Кргушић има 85 година, али долазе и млади који држе до наше православне вере, а путем нас види велики број људи како носимо крст и вероватно се сви мало прену и сете колико је важно чувати своју веру - рекао је Љубичић.

Он је додао да се за тих 14 година доста тога промијенило, да се духовно мијења атмосфера и да се зближавају Српска и Србија, наводећи као примјер увођење заједничког празника Дана српског јединства.

Најстарији ходочасник Кргушић поручио је сународницима да човјек све може да уради ако има вољу, док је учесник крсног хода Коста Стјепановић навео да је њихов циљ омасовљење и укључивање младих уову традицију.

Коментари 0
Повезане вијести
Ходочасници из Пала иду пјешке до Крфа у част страдалим српским војницима Ходочасници из Пала иду пјешке до Крфа у част страдалим српским војницима
У четвртак из Билеће пут Острога креће 350 поклоника У четвртак из Билеће пут Острога креће 350 поклоника
Седмогодишња Милица Максимовић, талентована глумица (ВИДЕО) Седмогодишња Милица Максимовић, талентована глумица (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Mладић погинуо у саобраћајној несрећи код Пала
  7h 2m
  0
 • Ако мотор почне да се прегријава на врућини, потребно је да урадите једну ствар
  19h 24m
  0
 • Заштитите своје љубимце од топлотног удара
  5h 34m
  4
 • ''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару
  1h 31m
  1
 • Јаки пљускови и удари вјетра, падао и град
  21h 1m
  0