У Билећи тло и даље подрхтава

14.03.2024. 13:59
0
ИЗВОР: srna.rs

У Билећи тло и даље повремено подрхтава након серије земљотреса који од рано јутрос трају у Херцеговини, а још нема пријава о оштећењима на кућама и стамбеним објектима у граду, нити у селима, али је штета евидентирана на штали у билећком селу Корита, речено је Срни у билећкој Цивилној заштити.

Из ове службе су указали на могућност постојања још таквих оштећења на шталама у билећким селима јер су у току пријаве мјештана, од посљедица земљотреса који је рано јутрос погодио Црну Гору, а осјетио се широм Херцеговине и то највише у Билећи, како су навели црногорски сеизмолози.

- Од јутрос смо обишли терен по граду и срећом није било оштећења, али из предострожности, ради безбједности дјеце од јутрос не раде три школе и билећки вртић - навели су из Цивилне заштите.

У Билећи су, како су истакли, спроведене и превентивне активности и дата упутства грађанима за понашање у случају земљотреса.

У гатачкој општинској Цивилној заштити Срни је речено да је пријављено пет мањих оштећења у унутрашњости станова, попут напуклина на зидовима и плафонима или пада црепова са кровова кућа.

- Углавном је ријеч о становима у старијим зградама. Уз то смо имали у једном селу и да се обрушила стијена према кући, али то је регулисано - навели су из те службе.

Стручне екипе су на терену и у сталној приправности, а радно вријеме те службе је продужено до 19.00 часова, како би сви могли да пријаве евентуалну штету.

У Гацку нормално раде све школе, предузећа и вртић и нема панике међу становништвом, истакли су из те службе.

Хидрометеоролошки завод Републике Српске саопштио је да је рано јутрос евидентиран земљотрес са епицентром у региону Никшића у Црној Гори, са магнитудом од 5,4 степени Рихтера.

Из Завода су истакли да земљотрес овог интензитета, који се регистрован у 4.06 часова, изазива оштећења у епицентралној зони и шире, те да се осјетио у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Кладионичарске преваре узеле маха Кладионичарске преваре узеле маха
Пред празнике почела исплата права из система дјечије заштите Пред празнике почела исплата права из система дјечије заштите
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    8h 34m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    8h 16m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    9h 10m
    2
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    22h 51m
    0
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    6h 5m
    0