У Болници "Србија" први пут урађена операција синуса са FESS методом

19.11.2021. 18:46
0
ИЗВОР: Болница Србија

Процедура чији је назив функционална ендоскопска синус хирургија има за циљ да минимално инванзивном хируршком техником успостави добру проходност носног кавума, оптималну вентилацију и дренажу параназалних синуса као предуслов за успостављање и одржавање нормалне функције носа и параназалних шупљина.

Ријеч је о процедури која је најчешће индикована код хроничног риносинузитиса са или без носносинусне полипозе, уз објективне доказе о постојању обољења.

Предност FESS-а у односу на радикалне захвате на параназалним синусима су минимална инвазивност процедуре, безбједност, очување околних анатомских структура, краћи оперативни ток и период опоравка, минимално крварење и стварање постоперативног ожиљка.

Др Ђорђе Пејић, специјалиста оториноларингологије и шеф одјељења за ОРЛ и ЦФХ са поносом истиче да је ова процедура први пут урађена у нашој установи у сарадњи са мр сци др Александром Алексић која се дуго година успјешно бави ринологијом и алергологијом на Клиници за ОРЛ- УКЦ Бања Лука.

- Болница посједује комплетну опрему која је потребна за овакве захвате. Наш циљ у будућности је едукација и оспособљавање наших кадрова да овладају овом процедуром како бисмо пружили што квалитетнију услугу нашим пацијентима, који су не само са Сарајевко-романијске регије, него из разних дијелова Републике Српске - нагласио је др Пејић.

Од данас је операцију синуса FESS методом могуће урадити и у нашој здравственој установи. Сарадња са др Алексић и Клиничким центром РС-а се наставља и у будућности на обострано задовољство.

Коментари 0
Повезане вијести
У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника У Болници „Србија“ од септембра редовне посјете духовника
Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“ Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
Врућине утичу на здравље - предострожност за дјецу и старе Врућине утичу на здравље - предострожност за дјецу и старе
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 27m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 18m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 5m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 31m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 13m
    0