У Братунцу одржана хуманитарна смотра ветерана фолклора

01.10.2022. 21:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Наступом фолклорних ансамбала ветерана и рекреативаца девет културно-умјетничких друштава из Републике Српске и Србије вечерас је у Братунцу одржана смотра фоклора.

На првим сусретима фолклорних ветерана у Братунцу под слоганом "У Братунцу крај Дрине, нек' се коло вије" наступило је око 200 учесника из Нове Пазове, Београда, Зворника, Шапца, Сребренице, Власенице, Купинова, Севојна и чланови Културно-умјетничког друштва "Мост" из Братунца које је организовало ову манифестацију.

Овај концерт био је хуманитарног карактера и прикупљана је помоћ за лијечење од леукемије Братунчанке Тијане Радовић којој је за лијечење матичним ћелијама у Болоњи у Италији потребно обезбиједити 160.000 евра.

- Циљ организовања ових сусрета и извођења фолклорних игара из разних дијелова Србије и Републике Српске је промоција и очување традиције нашег народа са обје стране Дрине - рекла је Снежана Зарић из Предсједништва КУД "Мост".

Она је истакла да су, поред ветерана девет друштава, вечерашњем програму у знак подршке организовању оваквих манифестација присуствовале и делегације културно-умјетничких друштава из Лознице и Малог Зворника.

Публика је напунила трибине братуначке спортске дворане и презадовољна је напустила дворану након дугог аплауза којим су награђени учесници вечерашњег програма. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Православно хуманитарно удружење „Свети Сава“ са Пала организовало васкршњу хуманитарну акцију (ФОТО) Православно хуманитарно удружење „Свети Сава“ са Пала организовало васкршњу хуманитарну ак...
Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    11h 23m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    12h 7m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    16h 12m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    16h 16m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 43m
    0