U Bratuncu održana humanitarna smotra veterana folklora

01.10.2022. 21:20
0
IZVOR: srna.rs

Nastupom folklornih ansambala veterana i rekreativaca devet kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i Srbije večeras je u Bratuncu održana smotra foklora.

Na prvim susretima folklornih veterana u Bratuncu pod sloganom "U Bratuncu kraj Drine, nek' se kolo vije" nastupilo je oko 200 učesnika iz Nove Pazove, Beograda, Zvornika, Šapca, Srebrenice, Vlasenice, Kupinova, Sevojna i članovi Kulturno-umjetničkog društva "Most" iz Bratunca koje je organizovalo ovu manifestaciju.

Ovaj koncert bio je humanitarnog karaktera i prikupljana je pomoć za liječenje od leukemije Bratunčanke Tijane Radović kojoj je za liječenje matičnim ćelijama u Bolonji u Italiji potrebno obezbijediti 160.000 evra.

- Cilj organizovanja ovih susreta i izvođenja folklornih igara iz raznih dijelova Srbije i Republike Srpske je promocija i očuvanje tradicije našeg naroda sa obje strane Drine - rekla je Snežana Zarić iz Predsjedništva KUD "Most".

Ona je istakla da su, pored veterana devet društava, večerašnjem programu u znak podrške organizovanju ovakvih manifestacija prisustvovale i delegacije kulturno-umjetničkih društava iz Loznice i Malog Zvornika.

Publika je napunila tribine bratunačke sportske dvorane i prezadovoljna je napustila dvoranu nakon dugog aplauza kojim su nagrađeni učesnici večerašnjeg programa. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke
Sa vjerom u Veru – Održano humanitarno veče za našu sugrađanku (FOTO) Sa vjerom u Veru – Održano humanitarno veče za našu sugrađanku (FOTO)
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    17h 31m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    15h 0m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    9h 14m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    14h 18m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    5h 26m
    0