У данашњој акцији полиције заплијењена 132 килограма марихуане

10.11.2021. 19:48
0
ИЗВОР: СРНА

Полиција Републике Српске јутрос је у Крупцу у општини Источна Илиџа пронашла и привремено одузела 132 килограма марихуане, процијењене уличне вриједности милион КМ, и ухапсила пет лица, рекао је вечерас начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац.

Шеховац је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву навео да је заплијењена дрога вриједна више од 500.000 КМ, а да је улична вриједост процијењена на милион КМ.

Он је рекао да су акцију извели полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске.

Према његовим ријечима, дрога је пронађена када су полицијски службеници зауставили и контролисали теретно возило марке "мерцедес" у којем се налазило пет лица иницијала из Фоче чији су иницијали Г.Г, Н.В, Д.К, Б.К. и Н.П.

- Приликом претреса пронађено је и привремено одузето 130 ПВЦ пакета укупне масе око 132 килограма - прецизирао је Шеховац.

Наведена лица ће, како је додао, након криминалистичке обраде бити предата су у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Он је рекао да се ради расвјетљавања и документовања овог догађаја предузимају друге мјере у Фочи и Требињу.

- Полицијска управа Источно Сарајево и МУП Републике Српске настављају даљи рад на спречавању и расвјетљавању ових и других кривичних дјела с циљем стварања безбједног окружења - поручио је Шеховац.

Он је додао да је данашња пљенидба марихуане друга велика у посљедње три године и подсјетио да је 2018. године у Источној Илиџи заплијењено 900 килограма ове дроге.

Када је ријеч о другим кривичним дјелима, он је навео да Полицијска управа Источно Сарајево у овој години биљежи њихово смањење, али је указао да су украдена три возила и да се за једним од њих још трага. 

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 24m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 20m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 24m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    17h 17m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    19h 14m
    0