У добровољној акцији учествовала 43 даваоца крви

14.04.2022. 19:02
0
ИЗВОР: srna.rs

У акцији добровољног давања крви у Власеници данас су се одазвала 82 даваоца, али је крв могло дати њих 43.
Акцију је организовала Општинска организација Црвеног крста у сарадњи са Активом добровољних давалаца крви "Електродистрибуције" Власеница.

Секретар власеничког Црвеног крста Милена Неђић рекла је да годишње организују двије акције и да имају око 30 сталних давалаца на које могу увијек да рачунају.

Представник давалаца крви из Власенице Недељко Милић изјавио је новинарима да су у данашњој акцији учествовали и даваоци из Брчког, Угљевика, Бијељине и Братунца, који су увијек спремни да помогну када треба да се спаси људски живот.

Он је рекао да су електричари прије Власенице имали традиционалну акцију у фебруару на Војномедицинској академији у Београду. Милић каже да је данас 31. пут дао крв и да ће наставити и убудуће то да чини кад год је то потребно.

Игор Легиновић, представник Актива давалаца "Електро-Бијељине" у који је укључено 400 људи, рекао новинарима да ова акција треба да буде настављена.

- Овдје је много младих који први пут дају крв, што је за похвалу, јер треба помагати другима - додао је Легиновић.

Професор у Средњошколском центру "Милорад Влачић" у Власеници Татјана Голијанин рекла је да се на данашњу акцији пријавило око 40 ученика овог центра.

- Драго ми је што наши матуранти на прагу своје зрелости схватају колико је важно давати крв и помагати другима - рекла је Голијанинова.

Доктор Далибор Липовац из зворничког Завода за трансфузијску медицину Републике Српске изјавио је новинарима да је ово вријеме када имају често акције и да су залихе крви на задовољавајућем нивоу.

Коментари 0
Повезане вијести
Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (ФОТО) Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (Ф...
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
У акцији добровољног давања крви око 130 матураната У акцији добровољног давања крви око 130 матураната
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 35m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 17m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 50m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 24m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    19h 52m
    0