U dobrovoljnoj akciji učestvovala 43 davaoca krvi

14.04.2022. 19:02
0
IZVOR: srna.rs

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Vlasenici danas su se odazvala 82 davaoca, ali je krv moglo dati njih 43.
Akciju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa Aktivom dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrodistribucije" Vlasenica.

Sekretar vlaseničkog Crvenog krsta Milena Neđić rekla je da godišnje organizuju dvije akcije i da imaju oko 30 stalnih davalaca na koje mogu uvijek da računaju.

Predstavnik davalaca krvi iz Vlasenice Nedeljko Milić izjavio je novinarima da su u današnjoj akciji učestvovali i davaoci iz Brčkog, Ugljevika, Bijeljine i Bratunca, koji su uvijek spremni da pomognu kada treba da se spasi ljudski život.

On je rekao da su električari prije Vlasenice imali tradicionalnu akciju u februaru na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Milić kaže da je danas 31. put dao krv i da će nastaviti i ubuduće to da čini kad god je to potrebno.

Igor Leginović, predstavnik Aktiva davalaca "Elektro-Bijeljine" u koji je uključeno 400 ljudi, rekao novinarima da ova akcija treba da bude nastavljena.

- Ovdje je mnogo mladih koji prvi put daju krv, što je za pohvalu, jer treba pomagati drugima - dodao je Leginović.

Profesor u Srednjoškolskom centru "Milorad Vlačić" u Vlasenici Tatjana Golijanin rekla je da se na današnju akciji prijavilo oko 40 učenika ovog centra.

- Drago mi je što naši maturanti na pragu svoje zrelosti shvataju koliko je važno davati krv i pomagati drugima - rekla je Golijaninova.

Doktor Dalibor Lipovac iz zvorničkog Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske izjavio je novinarima da je ovo vrijeme kada imaju često akcije i da su zalihe krvi na zadovoljavajućem nivou.

Komentari 0
Povezane vijesti
„Nasilje nije opcija, zajedno smo i ljepši i jači“ – poručili učenici vlaseničke srednje škole (FOTO/VIDEO) „Nasilje nije opcija, zajedno smo i ljepši i jači“ – poručili učenici vlaseničke srednje škol...
„K'o kamen“ pred vlaseničkom publikom „K'o kamen“ pred vlaseničkom publikom
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
Najčitanije
  • Operacija Tekbir - neuspjeli pokušaj deblokade Sarajeva
    18h 5m
    11
  • “Tražim muža”: Ljepotica iz Banjaluke "zapalila" društvene mreže (FOTO)
    19h 26m
    4
  • Večeras otkrivanje i osveštenje spomenika porodici u Istočnom Novom Sarajevu
    18h 54m
    0
  • U Istočnom Novom Sarajevu otkriven spomenik porodici - simbol egzodusa sarajevskih Srba (FOTO)
    6h 58m
    5
  • Zemljotres u BiH
    11h 2m
    0