У Дому здравља „Пале“ до сада вакцинисано 4.086 грађана

07.08.2021. 18:37
0
ИЗВОР: СРНА

Директор Дома здравља "Пале" Иван Шарац рекао је Срни да је ова здрављствена установа од почетка имунизације до данас вакцинисала 4.086 становника, од којих је 1.985 ревакцинисано, оцјењујући да је њихов одзив добар.

Шарац је оцијенио да је број вакцинисаних лица на Палама и већи, с обзиром на то да су поједина вакцину примила у Србији, те апеловао на те грађани да се пријеве својим љекарима породичне медицине како би били евидентирани у Републици Српској.

Он је подсјетио да су интензивној вакцинацији приступили посебно од 15. јула, када је кренула масовна имунизација.

- Институт за јавно здравство Републике Српске испоручио нам је 6.417 доза вакцина, што није мала количина. Паљанима су на располагању биле све врсте вакцина које постоје. Тренутно се имунизација обавља вакцином кинеског произвођача `Синофарм` - навео је Шарац.

Према његовим ријечима, паљански Дом здравља има довољан број вакцина и имунизација се одвија свакодневно, те позвао све заинтересоване грађане да се вакцинишу.

Он је рекао да је вакцинални пункт радним данима отворен од 9.00 до 17.00 часова, а суботом од 9.00 до 15.00 часова за све категорије и без претходног заказивања.

Шарац је напоменуо да се имунизација одвија у складу са препорукама Института за јавно здравство Српске, Министарства здравља и социјалне заштите Српске, као и Републичког штаба за ванредне ситуације. 

Коментари 0
Повезане вијести
„Стана Томић“ – нови назив паљанског Дома здравља „Стана Томић“ – нови назив паљанског Дома здравља
Сталне притужбе на Дом здравља у Палама - директор без коментара Сталне притужбе на Дом здравља у Палама - директор без коментара
Паљански СДС петицијом позива власт да ангажују педијатра у Дому здравља Паљански СДС петицијом позива власт да ангажују педијатра у Дому здравља
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    4h 34m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    7h 20m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    6h 53m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    10h 0m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    21h 49m
    0