У фебруару забиљежена 43 кривична дјела

24.03.2022. 13:56
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у фебруару су забиљежена 43 кривична дјела, док је у истом периоду прошле године забиљежено 40, речено је данас на конференцији за новинаре руководства ове управе.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је новинарима на Палама да је стање на подручју Управе стабилно, да нису имали тежих кривичних дјела, да су остварили одређене резултате по питању борбе против злоупотребе дроге.

Он је навео да је регистровано смањење кривичних дјела насиља у породици.

Према његовима ријечима, зимска туристичка сезона на подручју Олимпијског центра "Јахорина" протекла безбједно.

Шеховац је упутио искрено саучешће породици, пријатељима колеге Раденка Башића, начелника Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе који је убијен у понедјељак у приједорском насељу Пећани.

Начелник одјељења за општи криминалитет Жељко Маричић истакао је да је сектор криминалистичке полиције у фебруару регистровао 43 кривична дјела, што је за два одсто више него у упоредном периоду прошле године, када је евидентрано 40.

Он наводи да је надлежном тужилаштво поднеснео 38 извјештаја о почињеним кривичним дјелима против 43 лица од којих је седам повратника у извршењу кривичних дјела.

- Од укуног броја кривичних дјела њих 18 је почињено од непознатог извршиоца од којих је 14 расвијетљено. Коефицијент расвијетљености по непознатом извршиоцу износи 70 одсто, док је укупна расвијетљеност 86 одсто - нагласио је Маричић.

Према његовим ријечима, по структури регистрована су 34 кривична дјела из области општег криминалитета, два кривична дјела привредног криминалитета, три кривична дјела у вези са злоупотребом опојних дрога и четири кривична дјела угрожавање јавног саобраћаја.

Маричић истиче да у извјештајном периоду полицијски службеници нису евидентирали кривична дјела разбојништва, нити крађе моторних возила, те да је укупно пронађено и одузето 5.449 грама марихуане, 38 грама дроге спид и један џоинт.

Начелник сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Милан Чворо рекао је да су полицијски службеници у фебруару евидентирали 31 нарушавање јавног реда и мира, што је за 6,9 одсто више у односу на упоредни период прошле године.

Чворо наводи да су најчешћи прекршаји били туча и физички напад и угрожавање безбједности и претња, али да нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било.

Он каже да је због нарушавања јавног реда и мира санкционисано 38 лица.

- Против шест лица је поднесено пет захтјева за покретање прекршајног поступка, док су осталим лицима уручена 32 прекршајна налога - истакао је Чворо.

Према његовим ријечима, највећи број прекршаја је забиљежен на подручју Полицијске станице Источна Илиџа, затим слиједи Полицијска станица Соколац и Полицијска станица Пале.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Чворо наводи да се у фебруару догодило 48 саобраћајних незгода, што је за 14,3 одсто мање у односу на исти период прошле године, те једна саобраћајна незгода са погинулим лицем на подручју Сокоца.

Чворо додаје да је у саобраћајним незгодама 18 лица повређено од којих шест теже, 12 лакше, а узроци незгода су неприлагођена брзина условима пута и вожња уназад.

Он наглашава да је из саобраћаја искључено 148 возача од којих је 108 због вожње под утицајем алкохола.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    17h 20m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 4m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 49m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 48m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 54m
    0